Like ons!
Verstappen volbrengt FIA-taakstraf bij bijeenkomst stewards: 'Mijn les geleerd'

Formule 1

Verstappen volbrengt FIA-taakstraf bij bijeenkomst stewards: 'Mijn les geleerd'

Max Verstappen heeft zijn taakstraf van de FIA dit weekend volbracht, zo meldt onder meer Motorsport.comDe 21-jarige Nederlander moest na een duw aan Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Brazilië twee dagen meelopen bij een evenement van de internationale autosportbond en de Limburgse Formule 1-coureur heeft die twee dagen er nu op zitten.

De eerste dag liep Verstappen in januari mee bij de stewards bij de Formule E tijdens de ePrix van Marrakesh. Daarover zei hij destijds: 'Het is interessant om het racen te zien van de andere kant, doorgaans krijg je niet zoveel mee van wat de stewards dagelijks doen. Iedereen doet zijn werk, soms is een deel van het werk moeilijke keuzes maken, maar ze moeten gemaakt worden. Ik vond het meelopen met de stewards erg constructief.'

Afgelopen zaterdag vond de tweede dag plaats. De vijfvoudig Grand Prix-winnaar was aanwezig bij de derde editie van het jaarlijkse FIA Internationale Stewards Programme in Genève, waar overigens Olav Mol ook ter plaatse was. Volgens het eerdergenoemde medium nam Verstappen deel aan enkele interactieve case-studies.

Verstappen heeft les geleerd

'Wij doen ons werk op de baan, door te proberen het maximale uit de race te halen. De stewards doen hun ding door de best mogelijke manier te vinden om tot een eerlijke beslissing te komen. Het is een goede les voor me geweest en ik heb veel geleerd. Het was ook goed om deel uit te maken van dit evenement', laat Verstappen in een korte reactie weten. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven