Like ons!
Verstappen en Gasly over onderlinge band: ‘Na het karten werden we hele goede vrienden’

Formule 1

Verstappen en Gasly over onderlinge band: ‘Na het karten werden we hele goede vrienden’

Max Verstappen en Pierre Gasly zijn dit jaar teamgenoten bij Red Bull, maar de twee kennen elkaar al langer. De Nederlander en de Fransman kwamen elkaar negen jaar geleden al eens tegen in de karts en na die tijd werden de twee goede vrienden van elkaar.

‘In 2010 hebben we samen een jaartje geracet. Dat was een mooie tijd als je daar weer aan terugdenkt’, zegt Verstappen tegen Frank Evenblij op Ziggo Sport.

'Met karten hebben onze wielen hebben elkaar nog weleens geraakt'

Toch ging de eerste kennismaking niet zonder slag of stoot als we Gasly mogen geloven. ‘Met karten was het aan het begin best lastig. Onze wielen hebben elkaar nog weleens geraakt’, aldus de Fransman. ‘Maar daardoor hebben we respect voor elkaar gekregen als coureur. Daarna ging ik naar de Formule 4 en hij bleef karten. Toen werden we hele goede vrienden. Vorig jaar hebben we wat tijd bij hem thuis doorgebracht in Monaco.’

Verstappen: 'Daniel is een Australiër, Pierre is Frans'

De vrienden speelden toen FIFA tot diep in de nacht. ‘Ik kan heel goed overweg met Pierre’, bevestigt Verstappen dan ook. Op de vraag van Evenblij of Gasly een ander soort type persoon is dan voormalig teamgenoot Daniel Ricciardo, antwoordt Verstappen bevestigend. Zij het met een knipoog. ‘Daniel is een Australiër en Pierre is Frans’, zegt hij lachend. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven