Like ons!
Plooij zei tegen Gasly over strijd met Verstappen: ‘Volgend jaar ga je eraan’

Formule 1

Plooij zei tegen Gasly over strijd met Verstappen: ‘Volgend jaar ga je eraan’

Jack Plooij denkt dat Pierre Gasly in 2019 ruim wordt verslagen door Max Verstappen. De interviewer voorspelde daarnaast ook dat het aankomende seizoen echt nog een leerjaar wordt voor Red Bull en Honda.

‘Het wordt tussen Gasly en Verstappen heel anders (dan tussen Ricciardo en Verstappen, red.)’, zegt Plooij aan tafel bij Peptalk op Ziggo Sport. ‘In Abu Dhabi zeg ik tegen hem in het interview dat hij 15-5 heeft gewonnen in de kwalificaties van je teamgenoot en dat dat volgend jaar andersom is. Toen keek hij me verward aan en toen zei ik ‘Ja, volgend jaar ga je eraan’.

'Dr. Marko is laaiend enthousiast, maar dat is ook weer gevaarlijk'

Hoe hoog het vuurtje zal oplaaien tussen de Nederlander en de Fransman zal onder meer afhangen van hoe sterk de combinatie Red Bull - Honda zal zijn in 2019. Teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko zijn zeer positief gestemd, maar Plooij denkt niet dat het kampioenschap komend seizoen al tot de mogelijkheden behoort.

‘Dit jaar wordt denk ik toch nog even een leerjaar met Honda en volgend jaar moet het echt gebeuren’, denkt de parttime tandarts. ‘Maar als die auto als een komeet gaat, dan kan het meteen. Dokter Marko is laaiend enthousiast, maar dat is ook weer gevaarlijk natuurlijk. Maar over zeven dagen, weten we meer.’

Auto verkopen? Laat je auto gratis taxeren.

2 reacties

2 reacties

 1. MastorPaldonado

  MastorPaldonado

  12 Feb 2019 om 13:13

  Hij zal het vast met een knipoog hebben bedoeld, maar alle F1-fans zaten gister zuchtend voor de TV bij peptalk. Jack die weer even moet melden dat hij dat tegen Gasly durfde te zeggen. Wat een naar omhooggevallen mannetje...
 2. Nick de wit

  Nick de wit

  12 Feb 2019 om 11:41

  Mooi voorbeeld van compleet respectloos gedrag Jack!
  Denk even na voor je wat zegt.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven