Honda garandeert gelijke behandeling tussen Red Bull en Toro Rosso Formule 1

Honda garandeert gelijke behandeling tussen Red Bull en Toro Rosso

Door Boy van der Leeden 12 februari 2019 | 16:37


Nu Honda vanaf dit seizoen naast Scuderia Toro Rosso ook Red Bull Racing van motoren zal voorzien heeft de Japanse motorfabrikant voor het eerst sinds hun terugkeer in de moderne Formule 1 meer dan één team waar ze mee moeten samenwerken. De technisch directeur van het Formule 1-project van Honda, Toyoharu Tanabe, laat echter weten dat de fabrikant geen voorrang zal geven aan een van beide teams.

Die voorrang hoeft in principe ook niet, omdat Red Bull en Toro Rosso onder dezelfde racefamilie vallen. Het vermoeden was echter dat de Japanners Red Bull de voorkeur zouden geven omdat de Oostenrijkse renstal vooraan het deelnemersveld meevecht om de overwinningen en Honda op die manier beter zichtbaar zou zijn in de media. Dat vermoeden werd versterkt door het feit dat Red Bull eigenaar is van Toro Rosso en op die manier een voorkeursbehandeling kan afdwingen.

De reglementen van de FIA schrijven echter voor dat een motorleverancier geen van zijn klanten mag voortrekken. Tanabe stelt tegenover Motorsport dat het voor Honda nog verder gaat dan dat: ‘Het zal niet een geval zijn waar beide teams enkel van dezelfde technische hardware worden voorzien. We zullen ze ook gelijk behandelen bij het toewijzen van onderdelen en op het gebied van ontwikkeling. Dit zou een doorsnee procedure moeten zijn aangezien beide teams onderdeel zijn van dezelfde familie en omdat we kunnen samenwerken met Red Bull Technology.’

De helft van de medewerkers zijn nieuw

Eerder liet Tanabe al weten dat Honda meer personeel zal toewijzen aan het Formule 1-project. De teammanager van Toro Rosso, Graham Watson, gaat dieper in op de nieuwe personeelsindeling: ‘We behouden vijftig procent van het Honda-personeel waar we in 2018 mee hebben gewerkt en de andere vijftig procent gaat naar Red Bull. Dus beide teams krijgen de helft van de jongens uit 2018 en voor de andere helft levert Honda nieuwe medewerkers. Ik denk dat dat de beste en meest eerlijke aanpak is.’

‘Met de nieuwe mensen aan boord moeten we ons best doen ze binnen het team te integreren en de beste manier vinden om efficiënt met elkaar samen te werken’, vervolgt de Nieuw Zeelander. ‘Als het verleden ons iets heeft geleerd dan zou dit een gemakkelijk proces moeten zijn en zodra we de eerste tests hebben verwacht ik dat iedereen bekend is met elkaar.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws