Overzicht tijden Grand Prix van Australië 2019 Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Australië 2019

Door Henk Hooiberg 15 maart 2019 | 14:21


Het lange wachten is bijna weer voorbij. De wintertests zijn achter de rug en het Formule 1-circus gaat zich de komende dagen verplaatsen naar de andere kant van de wereld. Zondag 17 maart staat op Albert Park de Grand Prix van Australië als eerste race van 2019 op het programma. 

Na de testsessies in Barcelona is er een duidelijke favoriet aan te wijzen. Het team van Ferrari was zowel op het gebied van betrouwbaarheid als de snelheid subliem en aangenomen wordt dat het Italiaanse team een voorsprong van in ieder geval twee tienden en maximaal vijf tienden heeft op de rivalen van Mercedes en Red Bull Racing. Max Verstappen liet echter weten dat hij zeer tevreden was over de long runs van de RB15.

Mocht Ferrari dit jaar inderdaad over een snellere auto beschikken dan de concurrentie, dan is dat voor Sebastian Vettel de uitgelezen mogelijkheid om wat betreft wereldtitels weer op dezelfde hoogte te komen met Lewis Hamilton. De Engelsman hengelde vorig jaar zijn vijfde wereldtitel binnen en Vettel zal dit jaar proberen om ook op dat aantal te komen.

Grand Prix van Australië 2018

Een jaar geleden begon Sebastian Vettel in de Ferrari overigens ook goed aan het seizoen. Het was Lewis Hamilton die de pole position pakte, maar Vettel wist de openingsrace van 2018 op zijn naam te schrijven. Hamilton en zijn toenmalig teamgenoot Kimi Raikkonen completeerden het podium. Verstappen kende een probleemvolle race en finishte als zesde, achter McLaren-coureur Fernando Alonso.

Tijdsverschil Nederland en Australië

Wanneer je alles live wilt zien, dan zal het slaapritme tijdens het openingsweekend van het Formule 1-kampioenschap 2019 ver te zoeken zijn. Het is in Melbourne, Australië namelijk 10 uur later en daarom worden de sessies veelal in de nacht en de vroege morgen gereden. De race op Albert Park zal op zondag 17 maart plaatsvinden en de starttijd bedraagt 06.10 uur in de ochtend.

Overzicht tijden Grand Prix van Australië

Vrijdag 15 maart

Eerste vrije training
02.00-03.30 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
06.00-07.30 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 16 maart

Derde vrije training
04.00-05.00 uur Nederlandse tijd

Kwalificatie
07.00-08.00 uur Nederlandse tijd

Zondag 17 maart

Race
06.10 uur Nederlandse tijd(Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Klik hier voor een overzicht van al het nieuws rondom de Grand Prix van Australië


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws