Ferrari komt met verrassing op de bolide voor Grand Prix Australië Formule 1

Ferrari komt met verrassing op de bolide voor Grand Prix Australië

Door Boy van der Leeden 06 maart 2019 | 11:56


Scuderia Ferrari heeft laten weten voor de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen met een verrassing te komen voor de fans. Sponsor Mission Winnow zou op de achtervleugel te vinden zijn, maar de Italianen besluiten deze voor de Grand Prix van Australië te gaan vervangen.

Aanleiding is dat Mission Winnow een initiatief is van tabaksfabrikant Phillip Morris. Phillip Morris is al jarenlang sponsor van Ferrari en prijkte lange tijd met het merk Marlboro op de rode bolides, maar sinds het verbod op tabaksreclame is de organisatie geneigd op een andere manier haar aanwezigheid kenbaar te maken. Dat ging al lange tijd met Mission Winnow, maar Australische autoriteiten vinden de link tussen Mission Winnow en de tabaksfabrikant te nauw.

'Phillip Morris had onvoldoende tijd om een oplossing te vinden'

‘Er waren problemen met het Ministerie van Gezondheid in Australië en Phillip Morris had onvoldoende tijd om een oplossing te vinden’, wordt de CEO van Ferrari, Louis Camilleri, gequote op Motorsport.com. ‘Mission Winnow is geen merk, het heeft niets met tabak te maken, want het houdt zich bezig met de overstap van tabak naar elektronische producten. Hoe dan ook, in Australië hebben we voor de fans een verrassing op de auto.’

Naast de Australische autoriteiten heeft ook een Italiaanse milieubescherming eerder al een klacht ingediend. Niet lang daarna maakte Ferrari bekend de naam Mission Winnow voor 2019 uit de officiële teamnaam te halen, maar of dat voldoende is voor de milieubescherming om de kwestie te laten rusten voor de Italiaanse Formule 1-Grand Prix van dit jaar zal nog moeten blijken. De oplossing die Ferrari heeft bedacht voor Melbourne zou dan ook zomaar op het Italiaanse Monza te zien kunnen zijn. (Foto: Ferrari Media F1)

Heb je de nieuwste kleding van Mercedes al bekeken?

Lees 1 reacties

Tags:

Reacties

Gebanned 1
7 Mar 2019 om 19:29

Nog meer “ oud brood” ? Deze annoucment is al vier dagen oud.

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws