Update | Red Bull toch met updates op de auto in Melbourne Formule 1

Update | Red Bull toch met updates op de auto in Melbourne

Door Henk Hooiberg 08 maart 2019 | 14:47


Het team van Red Bull Racing kwam in het laatste gedeelte van de tweede testweek met een upgrade op de proppen, maar die heeft het door de crash van Gasly niet volledig kunnen testen. Dat heeft Helmut Marko, de adviseur van het Oostenrijkse team, verkondigd in de Duitse media. 

'We hadden een aantal nieuwe onderdelen meegebracht, maar die hebben we door de crash van Gasly niet volledig kunnen testen', laat Marko tegenover Motorsport-Magazin.com weten. 

Red Bull weet niet of de upgrade goed functioneert

Red Bull weet dus niet hoe het totaalpakket werkt. Slechts een aantal zaken zijn duidelijk voor de Oostenrijkers. 'Het totaalpakket hebben we niet kunnen testen, maar alleen wat afzonderlijke onderdelen. We weten dus echter niet goed of ze juist functioneren.'

Het is dan ook nog niet duidelijk om de nieuwe onderdelen op tijd klaar zijn en of Red Bull dus met de nieuwe upgrade gaat rijden. 'Dat is het doel en we hopen dat we het voor elkaar krijgen. Het wordt voor onze productieafdeling een hele uitdaging om de onderdelen voor Melbourne klaar te krijgen', aldus Marko.

Update 15.00u | Red Bull toch met updates op de auto in Melbourne

Het team van Red Bull lijkt in Melbourne toch gewoon met updates op de auto te gaan rijden. Dat heeft een woordvoerder van de Oostenrijkers laten weten aan GPtoday.net. 'Red Bull Racing zit op de goede weg voor de race in Australië. De updates zitten daar gewoon op de auto.'

(Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Reageren op dit artikel? Er zijn al {reacties} reacties.

Lees 8 reacties

Tags:

Reacties

MaxFan
9 Mar 2019 om 18:32

RBR zal echt niet meer of minder presteren in Australië door de schuiver van Gasly. In de windtunnel zal RBR de gehele combinatie van onderdelen heus wel getest hebben. Volgens Dr. Marko zijn de echte verbeteringen te vinden in het onderstel en meer vermogen. Honda verwacht later in het seizoen het gat te hebben gedicht. Ik hoop dat het gat in Australië met Ferrari niet al te groot is en dat de betrouwbaarheid goed is van de Redbull. Nog een weekje wachten pffff.

bullfrog
8 Mar 2019 om 18:46

Max heeft voor de wintertest al gezegd dat er in Melbourne een totaal andere RB15 staat en ik denk dat dat voor de meeste teams geldt.Dus niks nieuws onder de zon.

J.Feld
8 Mar 2019 om 16:43

Wat een puberreacties. De een probeert leuker te reageren dan de ander. Tenminste, ik neem aan dat men grappig probeert te zijn.

Markomarkomarkotoch
8 Mar 2019 om 16:35

Flauw heren...en erg stoer natuurlijk????

Daniel Tromp
8 Mar 2019 om 12:10
Quote van Nick de wit
Waarom zo grof. Het gebrek aan respect is echt beschamend. Je kunt ook reageren met respect voor de medemens.

Respect krijgt hij niet met 2 crashes, kut Gasly!

Nick de wit
8 Mar 2019 om 12:00
Quote van onetimer
Kut Gasly!

Waarom zo grof. Het gebrek aan respect is echt beschamend. Je kunt ook reageren met respect voor de medemens.

onetimer
8 Mar 2019 om 11:44

Kut Gasly!

Daniel Tromp
8 Mar 2019 om 09:53

Kut Gasly!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws