Mercedes: 'Gaan opnieuw iedere vierkante millimeter veranderen voor Melbourne' Formule 1

Mercedes: 'Gaan opnieuw iedere vierkante millimeter veranderen voor Melbourne'

Door Henk Hooiberg 08 maart 2019 | 15:14


Met het geüpdatete aerodynamische concept in de tweede testweek heeft Mercedes iedere vierkante millimeter van de auto veranderd en dat gaat opnieuw gebeuren voor de eerste race van het seizoen in Melbourne. Dat laat James Allison, de technisch directeur van het Duitse team, weten. 

Overigens gebeurt dat niet omdat Mercedes ontevreden is met de huidige auto. 'We zijn ontzettend opgewonden over deze auto, maar we weten dat iedere vierkante millimeter van de auto nog gaat veranderen voordat we in Melbourne aan gaan komen voor de eerste race', zegt Allison in een video van Mercedes

'Omdat de snelheid van de aerodynamische verandering op dit moment met deze nieuwe regelgeving zeer snel is, wat betekent dat de auto die we tijdens de wintertests hebben vervangen zal worden door een nieuwe auto, die we mee zullen nemen naar Melbourne en vervolgens blijven ontwikkelen gedurende het hele jaar', maakt de technisch directeur van Mercedes duidelijk.

Mercedes is weer tot het uiterste gegaan

Mercedes is ook dit jaar weer tot het uiterste gegaan op het gebied van wat mag. 'Net als ieder jaar proberen we een auto te ontwerpen die niet alleen reageert op reglementswijzigingen, maar die ook iedere mogelijkheid aangrijpt om de auto sneller te maken. We hebben dat op ieder klein detail van de auto gedaan en zijn met alles tot uiterste gegaan op het gebied van waarmee we kunnen wegkomen', aldus Allison. (Foto: Mercedes AMG F1)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws