Charlie Whiting, hoofd wedstrijdleiding in de Formule 1, overleden (66) Formule 1

Charlie Whiting, hoofd wedstrijdleiding in de Formule 1, overleden (66)

Door Boy van der Leeden 14 maart 2019 | 05:39


De FIA heeft zojuist bekend gemaakt dat het hoofd van de Formule 1-wedstrijdleidingen, Charlie Whiting, vandaag plotseling is overleden aan een longembolie. Whiting was aanwezig in Melbourne voor de Grand Prix van Australië. Whiting is 66 jaar geworden.

Whiting begon zijn Formule 1-carrière in 1977 als monteur bij het team van Hesketh, voordat hij in de jaren ’80 overstapte naar Brabham waar Bernie Ecclestone op dat moment de leiding had. Daar werd hij hoofdmonteur en won het team uiteindelijk twee kampioenschappen met Nelson Piquet achter het stuur.

In 1988 trad hij in dienst bij de FIA, waar hij sinds 1997 de rol van wedstrijdleiding vervulde. Daarin had hij de verantwoordelijkheid voor de technische en veiligheidszaken van de sport, waaronder de start van iedere Grand Prix.  

'Whiting belichaamde de ethiek en ziel van de sport'

‘Het is met enorme treurnis dat wij op de hoogte zijn gesteld van Charlie’s overlijden’, zo liet de directeur van de FIA, Jean Todt, weten. ‘Charlie Whiting was een geweldige wedstrijdleider, een centraal en benaderbaar persoon in de Formule 1 die de ethiek en ziel van deze fantastische sport belichaamde. De Formule 1 heeft met Charlie een trouwe vriend en charismatische ambassadeur verloren. Mijn gedachten, maar ook die van de FIA en de gehele motorsportwereld, gaan uit naar zijn familie, vrienden en alle Formule 1-liefhebbers.’

Diverse coureurs, teams en andere mensen verbonden aan de Formule 1 hebben al geschokt gereageerd op het plotseling overlijden van de 66-jarige Whiting. Tijdens de persconferentie die de FIA had georganiseerd reageerde de aanwezige coureurs, waaronder Max Verstappen, ook gelaten op het treurige nieuws. 

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Richienl
14 Mar 2019 om 09:31

Een groot verlies voor de Formule 1

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws