Update | FIA kondigt maatregel aan na problemen met startlichten Formule 1

Update | FIA kondigt maatregel aan na problemen met startlichten

Door Henk Hooiberg 30 maart 2019 | 11:27


De FIA heeft het zich sterk aangetrokken dat de coureurs in het achterveld de startlichten niet konden zien tijdens de start van de Grand Prix van Australië van afgelopen weekend en wil dan ook meteen met een oplossing voor de dag komen. 

De grotere achtervleugels van dit jaar zijn de oorzaak van het probleem. 'Het is een onbedoeld gevolg van de grotere achtervleugels van dit jaar. Samen met de Formule 1-groep werken we aan een oplossing voor de rest van het jaar, te beginnen met de Grand Prix van Bahrein', aldus een woordvoerder van de FIA tegenover Motorsport-Total.com

Red Bull-coureur Pierre Gasly was één van de coureurs die de lichten niet kon zien. 'Ik kon de lichten niet zien en alleen regeren op de auto's naast mij.' Ook Robert Kubica wist even niet wat hij meemaakte. 'Ik raakte licht in paniek, omdat ik de lichten niet kon zien', aldus de Pool. 

Update | FIA kondigt maatregel aan na problemen met startlichten

De FIA heeft bekendgemaakt dat er op het Bahrain International Circuit een extra set startlampen is geïnstalleerd. Daarmee moeten nieuwe problemen met de lampen worden voorkomen. Alle coureurs hebben nu dus goed zicht op de startlichten. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws