Update | FOM bevestigt: Nederlandse Grand Prix wordt pas in juni bekend Formule 1

Update | FOM bevestigt: Nederlandse Grand Prix wordt pas in juni bekend

Door Maurits Kappetijn 28 maart 2019 | 13:57


Wie had gehoopt op een spoedige ontknoping van de soap rondom een eventuele Nederlandse Grand Prix, moet teleurgesteld worden. Ondanks het feit dat er 31 maart een formele deadline geldt tussen het circuit van Zandvoort en de FOM (Formula One Management, red.), zal er naar waarschijnlijkheid pas in de zomer officieel duidelijkheid komen.

In Zandvoort is men met man en macht bezig om de Grand Prix naar Nederland te halen. In gesprek met NOS en Nieuwsuur doet Imre van Leeuwen een klein boekje open over de huidige stand van zaken. De directeur van het marketingbureau SportVibes is verantwoordelijk voor de communicatie tussen Zandvoort en de FOM.

'We bezoeken regelmatig Londen. We bellen en mailen over en weer', aldus Van Leeuwen. De Nederlandse afgevaardigde voor de Nederlandse Grand Prix heeft ook nog altijd vertrouwen in een goede afloop. 'Als we zouden denken dat het niets wordt, zouden we er niet zó veel tijd in stoppen. We zijn volle bak bezig.'

Van Leeuwen: 'Bekendmaking gaat via de FOM, niet Zandvoort'

Echter moeten de Nederlandse fans van Max Verstappen en co. nog even hun adem in houden. Op de vraag wanneer er wat bekend zal worden gemaakt, is Van Leeuwen voorzichtig. 'Ik kan er niet heel veel over zeggen. Zodra er wat te melden valt, gaat dat via de internationale autosportfederatie of de FOM. In de zomer wordt de nieuwe racekalender bekendgemaakt. Ik verwacht dat dan voor de buitenwereld bekend wordt of we erop staan en op welke datum de race staat. Het kan ook zijn dat de FOM eerder een speciale persconferentie houdt om Zandvoort aan te kondigen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Update - 13:46 (28-3-2019) | FOM bevestigt: Komst Nederlandse Grand Prix pas in juni bekend gemaakt

Ook de FOM bevestigt dat de komst van een Nederlandse Grand Prix pas in juni bekend wordt gemaakt. Het AD schrijft dat een woordvoerder van de Formule 1-organisatie iets meer duidelijkheid heeft gegeven over de planning van de bekendmaking.

Het Nederlandse medium stelt dat als Zandvoort de Formule 1 binnenhaalt, dat pas komende zomer bekend zal worden gemaakt. De FOM laat weten dat er op 31 maart nog geen beslissing naar buiten zal komen, maar dat de bekendmaking hoogstwaarschijnlijk gepaard gaat met het presenteren van de racekalender voor 2020 in juni. Toch wordt er niet uitgesloten dat de FOM en Zandvoort op een eerder moment een deal gezamenlijk naar buiten brengen, net zoals de FOM dat met de Grand Prix van Vietnam deed. 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws