Marko verwacht aero-updates in China en Spanje: ‘Er komt geen nieuwe auto’ Formule 1

Marko verwacht aero-updates in China en Spanje: ‘Er komt geen nieuwe auto’

Door Boy van der Leeden 04 april 2019 | 12:17


De evaluatie van de eerste twee races kent voor Red Bull Racing twee gezichten; de motoren van Honda zijn een goede keuze geweest, maar nu laat de aerodynamica het weer afweten. Helmut Marko, die fungeert als adviseur binnen het team, verwacht binnenkort echter nieuwe updates.

In gesprek met het Nederlandse autosporttijdschrift Formule 1 laat Marko weten tijdens de Grand Prix van China die volgende week verreden wordt al een eerste update voor de RB15 te verwachten. Half mei, wanneer het Formule 1-circus naar Europa reist voor de Grand Prix van Spanje, staat er nog een aerodynamische update gepland, zo doet de Oostenrijker uit de doeken.

'We moeten langzamerhand wel dichterbij Mercedes en Ferrari komen'

Daarmee drukt Marko direct het gerucht de kop in dat Red Bull dusdanig ontevreden zou zijn over de RB15 dat er een heel nieuwe bolide wordt ontworpen: ‘Er komt geen nieuwe auto. We hebben een aerodynamisch probleem. Dat zit ‘m in het chassis.’ Het is dan maar goed dat er in korte tijd twee updates aankomen; in de Formule 1 gaat alles snel. ‘We moeten zo langzamerhand wel dichterbij Mercedes en Ferrari komen, oplossingen voor ons probleem vinden. Dat is echt noodzakelijk’.

Eerste coureur Max Verstappen bracht de problemen aan de aerodynamica aan het ligt. De Nederlander baalt ervan, zeker nu motorleverancier Honda haar waarde voor het team direct heeft kunnen bewijzen: ‘Honda verricht goed werk. Er gaat niets kapot. Daar kunnen we helemaal niets van zeggen. Wij zitten er zelf qua balans naast. Het moet beter, we missen pure snelheid.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Ben je een goede redacteur en F1-fanaat? Solliciteer dan voor de vacature van full time redacteur bij F1 Maximaal.

Lees 1 reacties

Tags:

Reacties

Coastline1166
4 Apr 2019 om 16:19

en .........na de GP van Spanje liggen we weer net zoveel punten achter als de laaste 3 jaar het geval was....... dat het weer een jaartje wachten is op.........
Tsja op wat eigenlijk......

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws