Like ons!
Mercedes over teamorder Ferrari: 'Dat kan erg gecompliceerd gaan worden'

Formule 1

Mercedes over teamorder Ferrari: 'Dat kan erg gecompliceerd gaan worden'

Toto Wolff is ingegaan op de teamorder van Ferrari tijdens de Grand Prix van China. Charles Leclerc moest in een vroeg stadium teamgenoot Sebastian Vettel voorbij laten en daarmee was de Monegask allesbehalve blij. Wolff, teambaas van Mercedes, waarschuwt de renstal uit Maranello dat zulke teamorders problemen kunnen gaan geven in de toekomst.

'Het is een lastige situatie', stelt Wolff enkele uren na afloop van de GP bij Motorsport-Total.com. 'Je wil als team dat de snellere auto aan het jagen is op de concurrentie. Sebastian zei dat hij op dat moment sneller was dan Charles. Daar kan ik begrip voor opbrengen, maar als je als Ferrari zijnde hiervoor kiest, dan moet je je ervan bewust zijn dit problemen kan opleveren en erg gecompliceerd kan worden.'

Wolff bekend met de situatie

De Oostenrijkse chef weet waar hij over praat, want in 2016 kreeg hij te maken met eenzelfde soort scenario. 'Wij hadden Nico Rosberg en Lewis Hamilton in één team die het tegen elkaar opnamen destijds. Dit jaar zijn dat Hamilton en Valtteri Bottas. Elke team waar twee alfamannetjes rijden, heeft hier last van', aldus Wolff bij de Duitse pers. (Foto: Mercedes-AMG F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven