Like ons!
Red Bull: 'Tweestopper Verstappen leidde tot discussie bij Vettel en Ferrari'

Formule 1

Red Bull: 'Tweestopper Verstappen leidde tot discussie bij Vettel en Ferrari'

Christian Horner heeft uitgelegd waarom Red Bull Racing ervoor heeft gekozen om voor een tweestopper te gaan in China. De teambaas van de in Milton Keynes gevestigde renstal stelt dat het de enige mogelijkheid was om minstens één Ferrari-bolide in te halen.

'Wij hebben voor de reeks aan tweestoppers gezorgd', steekt Horner van wal bij Motorsport-Magazin.com. 'Ons idee daarachter was dat wij dan het grootste voordeel ervan zouden hebben. Ik denk niet dat we een snellere auto hadden dan Ferrari vandaag, dus onze beste kans om minstens één Ferarri te verslaan, was met een tweestopper. Dat leidde ook tot een paar discussies tussen Sebastian en zijn pitmuur. Ze discussieerden of ze wilden stoppen of niet', onthulde de 45-jarige Britse chef.

Ferrari prijst pitcrew

Marc Gene, werkzaam bij Ferrari, zegt in een video op het Twitter-account van de Italiaanse renstal dat het team van Maranello inderdaad voor een tweestopper moest gaan om Verstappen achter zich te houden. 'Onze tweestopper kwam wat vroeg, omdat Max Verstappen naar binnen dook en we hem moesten verdedigen. Onze monteurs deden fantastisch werk, want de pitstops waren perfect. Dat zorgde ervoor dat Vettel tot twee keer toe voor Verstappen terug op de baan kwam.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven