Like ons!
Horner: 'Weten dat Helmut een optimist is, maar willen vooral het gat dichten'

Formule 1

Horner: 'Weten dat Helmut een optimist is, maar willen vooral het gat dichten'

Helmut Marko, de adviseur van Red Bull Racing, gaf laatst aan dat hij wilde dat het Oostenrijkse team dit seizoen vijf wedstrijden zou winnen, maar volgens teambaas Christian Horner is dat geen doel op zich.

Hij wil namelijk dat het gat naar Mercedes en Ferrari over het geheel gedicht wordt. 'We weten allemaal dat Helmut een optimist is. De waarheid is dat we geen doel hebben op het gebied van het aantal overwinningen. Ons doel is om het gat naar de leiders te dichten. We willen allemaal zo snel mogelijk een maximaal rendement bereiken', vertelde hij aan de aanwezige media in China. 

Pierre Gasly worstelt in tegenstelling tot Max Verstappen nog steeds in de RB15, maar Horner ziet vooruitgang. 'Ik denk dat we Pierre een makkelijker weekend zagen hebben, zelfs terwijl hij zich nog niet volledig comfortabel voelt. Hij zit nu in het proces waarin hij zijn stijl aan het aanpassen is aan de karakteristieken van de auto, maar daar zit al vooruitgang in. We zagen hem de snelste ronde rijden in de race, dus hopelijk geeft hem dat wat vertrouwen.'

'Zou liever drie stappen per weekend vooruit zetten'

Gasly zelf zou graag grotere stappen vooruit zetten. 'Ik voel me beter in de auto. We hebben nog steeds veel werk te doen, maar ieder weekend zetten we een stap vooruit. Ik zou echter liever wensen dat ik ieder weekend drie stappen vooruit zet', aldus de Fransman. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

2 reacties

2 reacties

 1. MisterT

  MisterT

  15 Apr 2019 om 11:07

  "We zagen hem de snelste auto rijden in de race" hehe was het maar de snelste auto! Toch vind ik het heel goed dat ze hem de snelste ronden hebben laten pakken.
 2. willem3

  willem3

  15 Apr 2019 om 09:40

  Een snelste raceronde rijden 2 ronden voor het einde van de race, na een pitstop met nieuwe banden en een bijna lege tank is niet zo bijzonder. Zeker als je ziet dat die tijd nog bijna 2 seconden boven zijn eigen Q3 kwalificatietijd is. Een cadeautje. Maar goed je moet het nog wel even doen.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven