Like ons!
Mol over Honda-upgrade: 'Geen megagrote stappen, maar netjes en weloverwogen'

Formule 1

Mol over Honda-upgrade: 'Geen megagrote stappen, maar netjes en weloverwogen'

Motorleverancier Honda geniet het volle vertrouwen van Olav Mol, zo blijkt uit de woorden van de Ziggo Sport-commentator bij Peptalk maandagavond. De Formule 1-kenner prijst het feit dat de Japanners niet overhaast te werk gaan in de koningsklasse van de autosport met hun nieuwe krachtbron.

‘Honda is aan het ontwikkelen en dat doen ze niet met megagrote stappen', begint Mol zijn verhaal aan tafel bij Jack van Gelder en Frank Evenblij. 'Zij zijn daar goed bezig, maar ze doen dat wel op hun eigen tempo en dus stapje voor stapje. Hij moet heel blijven die motor. Ze doen dat netjes, weloverwogen en met zekere stappen.’

Anderhalve tiende extra voor Verstappen en Gasly

Mol zegt daarna te verwachten dat de upgrade, die naar verluidt ongeveer 20 pk extra moet brengen voor Max Verstappen en Red Bull Racing, zo'n vijftienhonderdsten oplevert per ronde. 'Alles helpt, ze moeten het gat gaan dichten. Ik denk dat Red Bull er motortechnisch beter voor staat dan afgelopen jaar, dat durf ik zeker wel te zeggen.’ (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven