Like ons!
Update II | Nieuwe kwalificatieopzet stuit op meer weerstand: 'Begrijp het niet'

Formule 1

Update II | Nieuwe kwalificatieopzet stuit op meer weerstand: 'Begrijp het niet'

Liberty Media wil de kwalificaties van drie delen naar vier delen uitbreiden, maar de teambazen zijn het hier absoluut niet mee eens. Alleen Renault, het team van Max Verstappen's oude teamgenoot Daniel Ricciardo, ziet heil in de plannen van de Formule 1-organisatie.

De overige teams lijken het huidige kwalificatiesysteem goed te vinden, waardoor er volgens hen geen reden is om de aanpassing door te voeren. Liberty Media’s idee is dat in de eerste drie delen telkens vier coureurs afvallen. In Q4 racen acht coureurs dan om pole position.

Liberty Media meent dat dit concept de voorkeur geniet van de fans. In de wandelgangen zingt echter het verhaal rond dat Liberty Media dit concept alleen wil om er een extra reclameblok uit te slepen.

Teams stemmen over kwalificatiesysteem

Racefans meldt dat de teambazen niet zitten te wachten op een verandering van kwalificatiesysteem. Op 30 april kunnen zij dit officieel kenbaar maken, dan wil Liberty Media namelijk een stemronde over hun idee houden. Twee derde van de teams moet er positief tegenover staan, om het plan erdoorheen te krijgen. Gebeurt dat niet, dan volgt er eind dit jaar nog een stemronde, met als verschil dat het voorstel dan unaniem aangenomen moet worden. 

Update I | 11:28 uur (17 april) - Ook Pirelli wil meer informatie

Naast de teambazen staat ook bandenleverancier Pirelli nog niet te springen om de nieuwe opzet van de kwalificatie. Mario Isola: 'De huidige opzet is goed. Aanpassingen moet goed in beschouwing genomen worden. Maar we moeten het ook weer niet meteen uitsluiten', begint hij zijn relaas.

'Er zijn zeker goede, maar ook slechte argumenten voor veranderingen. Er is een risico dat het slechter gaat worden. We moeten eerst het doel goed vaststellen voordat we te snel iets veranderen', aldus een voorzichtige Isola tegen Auto Motor und Sport.

Update I | 19:00 uur (21 april) - Grosjean fel tegenstander van nieuwe kwalificatieopzet

Ook Romain Grosjean is geen voorstander van de ideeën van Liberty Media om een Q4 toe te voegen aan de kwalificatie in de koningsklasse van de autosport. De Fransman ziet er het nut niet van in en vindt de huidige opzet goed.

'Ik begrijp het niet echt', start Grosjean zijn relaas bij Crash.net'Ik vind drie sessies prima en een top-tien shoot-out is best leuk. We hebben in het verleden meerdere kwalificatiesessies geprobeerd en het heeft de wereld niet veranderd. Ik denk niet dat wijzigingen nodig zijn. Kijk naar het gevecht in het middenveld vandaag de dag. Het is geweldig dat er slechts twee tot drie tienden verschil zit tussen P7 en P15', aldus de Fransman.' (Foto: Haas F1 Media)

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven