Like ons!
Van Gameren analyseert: 'Er komt geen groot talent uit Red Bull-juniorteam'

Formule 1

Van Gameren analyseert: 'Er komt geen groot talent uit Red Bull-juniorteam'

Door een ferme crash in de derde vrije training kon Toro Rosso-coureur Alexander Albon in China niet deelnemen aan de kwalificatie en was genoodzaakt de race vanuit de pits te beginnen. In de race wist de Britse Thai zich vervolgens echter met verve omhoog te knokken naar een tiende plek. Ondanks dat de Formule 1 hem uitriep tot Driver of the Day heeft Rob Van Gameren weinig vertrouwen in het juniorenprogramma van Red Bull en bestempeld hij Albon als een ‘afgedankt Red Bull-talent’.

Tegenover RacingNews365 laat Van Gameren weten dat de prestaties van Albon afgelopen weekend knap waren: ‘Een knappe prestatie, zeker met een Toro Rosso. Maar verder was het ook allemaal redelijk mat en vlak. Logisch dat ze dan bij Albon uitkomen.’

De F1-sidekick en man van de memes bij Ziggo Sport geeft aan dat het Red Bull-juniorteam al jaren een probleem heeft. Na het vertrek van Daniel Ricciardo kwam Red Bull Racing met een gapend gat te zitten dat uiteindelijk door Gasly opgevuld moest worden. Tot op heden weet de Fransman helaas nog niet aan de verwachtingen te voldoen. Omdat ook Gasly weer vervangen moest worden bij Scuderia Toro Rosso werd beroep gedaan op Daniil Kvyat, die de Red Bull-familie eigenlijk al had verlaten voor een testrol bij Ferrari.

Te weinig talent bij Red Bull

Het opleidingsprogramma van Red Bull brengt simpelweg te weinig talent voort. Over het talent van Verstappen valt niet te twisten, maar de aanwas is vervolgens alles behalve imponerend.

‘Er is gewoon niemand anders, dat is al twee of drie jaar het probleem van het Red Bull-opleidingsprogramma. Er komt ook niet een groot talent aan. Het idee van coureurs opleiden is daar volgens mij helemaal weg. Maak er dan een losstaand team van en probeer een goede coureur te strikken zoals George Russell of Estaban Ocon, die nu werkloos langs de kant staat toe te kijken.’

Esteban Ocon in één team met Verstappen zal na Brazilië vorig jaar tot weinig gezelligheid leiden, maar bij Toro Rosso is nieuw talent ongetwijfeld welkom. Mercedes houdt Ocon echter nog dicht bij de borst als eventuele vervanger van Valtteri Bottas, mocht de Fin niet aan de verwachtingen voldoen. (Foto: Red Bull Contentpool/ Getty Images)

3 reacties

3 reacties

 1. okkie

  okkie

  22 Apr 2019 om 10:02

  Quote van onetimer
  Van Gameren analyseert. Gestopt met lezen.
  Weet je het beter?
 2. okkie

  okkie

  22 Apr 2019 om 10:02

  Quote van onetimer
  Van Gameren analyseert. Gestopt met lezen.
  Weet je het beter?
 3. onetimer

  onetimer

  18 Apr 2019 om 13:15

  Van Gameren analyseert. Gestopt met lezen.

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven