Like ons!
Formula1 legt Drive Through Kvyat nog eenmaal uit: ‘Hij verloor de controle’

Formule 1

Formula1 legt Drive Through Kvyat nog eenmaal uit: ‘Hij verloor de controle’

Ondanks dat hij een reputatie heeft van een onzorgvuldige coureur leken de meeste fans zich toch te sympathiseren met Daniil Kvyat toen hij na de eerste ronde van de Chinese Grand Prix werd aangewezen als de dader van een aanrijding met McLaren-coureurs Carlos Sainz en Lando Norris.

Uit diverse beelden lijkt het erop dat de Rus in dienst van Scuderia Toro Rosso wordt aangetikt door Carlos Sainz alvorens hij in contact komt met Lando Norris, die daarbij een behoorlijke stuit in de lucht maakt. De wedstrijdleiding besluit echter niet Sainz Jr. maar Kvyat aan te wijzen als de dader en geeft hem een Drive Through Penalty. Op de officiële internetsite van de sport, Formula1.com, legt Formule 1-journalist Lawrence Barretto uit hoe de wedstrijdleiding tot dit besluit is gekomen.

'Als je toestaat dat je de controle over je auto verliest, dan moet je accepteren dat je daar voor gestraft wordt'

‘In het rapport van de wedstrijdleiding staat dat Kvyat de controle over zijn auto verloor en daarmee volledig schuldig was aan het veroorzaken van een aanrijding met de McLarens van Carlos Sainz en Lando Norris’, aldus Barretto. ‘Als je toestaat dat je de controle over je auto verliest, dan moet je accepteren dat je daar voor gestraft wordt. Laten we ook niet vergeten dat zijn actie de race van beide McLaren-coureurs ruïneerde waar ze de potentie hadden om punten te scoren. Een tijdstraf van vijf of tien seconden kon daarom worden gezien als een te milde straf.’  

Lawrence relativeert de situatie echter enigszins en neemt het op voor het lastige pakket waar de wedstrijdleiding zich soms in bevind: ‘Incidenten in de eerste ronde van een Grand Prix zijn voor de wedstrijdleiding het meest lastig om te onderzoeken omdat het veld op dat moment in de race het dichtst bij elkaar zit en contact daarom waarschijnlijker is. Toro Rosso-teambaas Franz Tost vond, net als Daniil Kviya, het besluit voor een drive-through te hard en dat was ook de algemene tendens in de rest van het paddock.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven