Like ons!
Pirelli levert tijdens Franse Grand Prix dezelfde compounds als in China

Formule 1

Pirelli levert tijdens Franse Grand Prix dezelfde compounds als in China

Twee maanden voor de Grand Prix van Frankrijk maakt bandenfabrikant Pirelli alvast bekend uit welke banden de Formule 1-coureur tijdens het raceweekend kunnen kiezen. De Italianen kiezen voor de C2, C3 en C4 banden voor de race op het circuit van Le Castellet.

De C2 band is de hardere band en draagt een witte streep, de C3 zal te herkennen zijn aan de gele streep en de C4, de zachtste van de drie, is herkenbaar aan de rode kleur. Pirelli voorspelt dat de zachte C4 band voornamelijk zal worden gebruikt in de kwalificatie op zaterdag, terwijl de andere twee compounds worden aanbevolen voor de race op zondag.

De keuze voor deze drie compounds is gelijk aan die van de inmiddels verreden Grands Prix van Australië en China en ook volgende week, tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan biedt Pirelli de Formule 1-coureurs dezelfde mogelijkheden. In Spanje zullen de drie hardste compounds beschikbaar zijn, terwijl Pirelli voor de races in Monaco en Canada juist de drie zachtste compounds beschikbaar stelt. (Foto: F1Maximaal)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven