Forbes: 'Ferrari kreeg in 2018 83 miljoen euro aan extra bonussen van Formule 1' Formule 1

Forbes: 'Ferrari kreeg in 2018 83 miljoen euro aan extra bonussen van Formule 1'

Door Maurits Kappetijn 20 april 2019 | 22:07


Het is geen geheim dat niet alle Formule 1-teams evenveel geld uitgekeerd krijgen van de Formule 1 aan het einde van ieder seizoen. Zo krijgen goed presterende teams meer prijzengeld toebedeeld, maar is er ook een extraatje voor Ferrari. In 2018 kwam dat uit op een fors bedrag.

Forbeseen medium dat vaker financiële zaken rondom de koningsklasse van de autosport onderzoekt, deed onderzoek naar het prijzengeld dat in 2018 aan de teams werd geschonken. Hieruit bleek dat Ferrari veruit het meeste geld toegeschoven krijgt. Net als Red Bull en McLaren krijgt Ferrari namelijk een fors extra bedrag, omdat het een lang meedraaiend en goed presterend team is. Daardoor vallen de Italianen onder een hoge categorie in het CBB fonds en bedraagt de extra bijdrage van Liberty Media aan het team jaarlijks zo'n 30 miljoen euro. 

Ferrari krijgt 53 miljoen extra vanwege lange bestaan

Bij die schenking blijft het echter niet. Door haar extreem lange bestaan (Ferrari is al sinds de eerste paar races actief in de Formule 1, red.) krijgt het team van Sebastian Vettel en Charles Leclerc jaarlijks een extra bedrag ter waarde van 53 miljoen euro op haar bankrekening bijgeschreven. Dit is een speciale afspraak tussen de equipe en de organisatie van de Formule 1. Hierdoor komt het extra jaarlijkse prijzengeld voor Ferrari op zo'n 83 miljoen euro, exclusief het reguliere prijzengeld. (Foto: Ferrari F1 Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws