Like ons!
Newey over Red Bull-coureurs: 'Band met rijders minder goed dan vroeger'

Formule 1

Newey over Red Bull-coureurs: 'Band met rijders minder goed dan vroeger'

Adrian Newey heeft een lange carriere achter de rug waarin hij aan bolides in verschillende raceklassen heeft gewerkt. De Brit vindt dat de relatie tussen coureurs en ingenieurs nu een stuk slechter is dan dat het vroeger was.

'Ik had een betere band met twee Indy 500 coureurs. Als je ouder wordt gebeuren er enkele dingen. Ik ben 's weekends niet alleen maar ingenieur en de teams zijn veel groter geworden waardoor het wat onpersoonlijker wordt', begint de Red Bull-ingenieur over zijn relatie met F1-coureurs over de afgelopen jaren.

Ook meldde hij dat de teams minder vaak samen reizen waardoor je ook minder in contact staat met elkaar.

Red Bull ingenieurs moeten tot laat data verwerken

Vroeger gingen de ingenieurs samen wat eten en konden er naar aanleiding van wat er besproken was nog aanpassingen gemaakt worden 's nachts. Nu zit tijdig avondeten er niet in voor de werknemers: 'Er is zoveel data om te evalueren dat we het circuit doorgaans niet voor etenstijd verlaten.'

Volgens Newey helpt dit ook niet mee omdat de ingenieurs onderling minder snel een teamband ontwikkelen.

'De data vertelt je wat de auto doet, maar alleen de coureur kan je vertellen waarom de auto iets doet. Je moet de data en de coureurs samenbrengen', concludeert de ervaren ingenieur in de Royal Automobile Club Talk Show waar de ontwerper van de RB15 het achterste van zijn tong liet zien. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven