Like ons!
Honda: 'Nieuwe motor is duurzamer, betrouwbaarder en beter in prestatie'

Formule 1

Honda: 'Nieuwe motor is duurzamer, betrouwbaarder en beter in prestatie'

Motorfabrikant Honda introduceert voor aankomend raceweekend een verbetering aan de interne verbrandingsmotor, de ICE. De ICE is het belangrijkste onderdeel van de motor met betrekking tot het aantal pk dat de coureurs tot hun beschikking hebben. Honda legt echter uit dat de nieuwe motor niet alleen op het prestatievlak beter zal zijn.

In een vooruitblik op de Grand Prix van Azerbeidzjan laat de technisch directeur van het Formule 1-project bij Honda, Toyoharu Tanabe, weten veel geleerd te hebben van de race van vorig jaar, toen de Japanners samenwerkten met het Formule 1-team van Scuderia Toro Rosso. Echter heeft ook de uitvalbeurt van Daniil Kvyat in China invloed gehad op de voorbereiding van de vierde ronde van de Formule 1-kalender.

'De belangrijkste eigenschappen van het circuit in Baku zijn het rechte stuk – wat twee kilometer lang is – en de vele bochten naar rechts, wat typisch is voor een stratencircuit', blikt Tanabe vooruit op de internetsite van Honda Racing. 'Vanuit een motorperspectief betekent het lange rechte stuk dat het managen van energie een belangrijke factor is en we zullen de lessen die we hier vorig jaar hebben geleerd gebruiken wanneer het aankomt op het optimaliseren van onze afstelling.'

‘Een nieuwe Spec 2 voor alle vier de wagens’

Gedurende de Grand Prix van China werd al duidelijk dat Honda met een update van hun motor zou komen voor de race in Baku. Nu het zover is gaat Tanabe iets verder in op de details en legt uit wat de fans van de nieuwe motor kunnen verwachten. 'Dit weekend zullen we direct vanaf het begin voor alle vier de wagens de Spec 2-versie van onze interne verbrandingsmotor introduceren,' doelt de Japanner niet alleen op de twee bolides van Toro Rosso, maar ook op hun collega's Red Bull Racing. 

'Een van de redenen waarom we voor deze race met een update zijn gekomen is dat we tot de conclusie kwamen dat Kvyat’s motorproblemen in China werden veroorzaakt door een probleem aan de kwaliteitscontrole. De grootste voordelen van de Spec 2 zijn verbeterde duurzaamheid en levensduur en de betere betrouwbaarheid. Het biedt ook een lichte verbetering in de prestatie.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven