Like ons!
Leclerc kan niet antwoorden op vraag of hij Vettel mag verslaan: 'Lastige vraag'

Formule 1

Leclerc kan niet antwoorden op vraag of hij Vettel mag verslaan: 'Lastige vraag'

Charles Leclerc lijkt te willen vechten voor zijn positie binnen Ferrari. Voorlopig lijkt de Monegask tweede coureur achter viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, maar of de 21-jarige coureur gehoor gaat geven aan teamorders, is voorlopig de vraag.

'Ik weet het niet, het is nog erg vroeg in het seizoen. Maar ik weet het niet, dit is een lastige vraag', reageert Leclerc op een vraag van Sky Sports of hij teamgenoot Vettel in een Ferrari mag verslaan. Wat volgt is een zenuwachtige glimlach waarna hij geen uitspraken meer doet.

Ferrari heeft bij monde van teambaas Mattia Binotto al enige tijd terug laten weten dat in een gelijkwaardige situatie tussen beide coureurs Vettel het voordeel zal krijgen. Maar dit seizoen laat de Monegask regelmatig zien sneller te zijn dan de Duitser, waarna hij tot kalmte werd gemaand vanaf de pitmuur.

Leclerc: Hangt van de situatie af of ik ga luisteren

Maar of Leclerc daar in het vervolg nog gehoor aan gaat geven, weet de 21-jarige coureur nog niet. 'Het hangt van de situatie af. In sommige situaties wel', citeert RaceFans de Ferrari-coureur uit eigen kweek.

Leclerc heeft wel Mattia Binotto bevraagd over zijn voornemen om Vettel voorrang te verlenen als de situatie daarom vraagt. 'Dat heb ik gedaan, maar ik denk dat het antwoord nog steeds hetzelfde blijft. Hij neemt de beslissing aan de pitmuur en uiteindelijk hebben ze daar meer data dan waar ik in de auto de beschikking over heb.'

'Hopelijk kan ik er iets aan veranderen'

De coureur geeft aan het frustrerend te vinden als hem verteld wordt een andere coureur er voorbij te laten, maar hij kan ook begrip op brengen voor de beslissing van Binotto. 'Ik denk dat ik gewoon door moet gaan met waar ik mee bezig ben om zo proberen beter te worden. Hopelijk kan ik er dan iets aan veranderen', besluit hij. (Foto: Ferrari F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven