Teamwatchers | Perez start goed bij Racing Point: 'Bedenk wat hij kan in top-auto' Formule 1

Teamwatchers | Perez start goed bij Racing Point: 'Bedenk wat hij kan in top-auto'

Door Rick Pasker 04 mei 2019 | 17:31


Rick Pasker houdt als teamwatcher van Racing Point voor F1Maximaal de verrichtingen van de renstal van eigenaar Lawrence Stroll en teambaas Otmar Szafnauer nauwlettend in de gaten en sprak met Giselle Zarur Maccise, Formule 1-verslaggeefster op Mexicaanse televisie, over het in 2019 uitstekend presterende team.

Racing Point pakte tot op heden tijdens elke Grand Prix punten en staat momenteel vijfde in het constructeurskampioenschap, slechts één puntje achter McLaren. De Britse formatie doet dat onder leiding van Sergio Perez. De Mexicaanse coureur verbetert zichzelf weekend na weekend. Waar Pérez het seizoen in Australië opende met een dertiende plek, is de Racing Point-rijder van de tiende plek in Bahrein, de achtste plaats in China naar de zesde stek in Azerbeidzjan gegaan.

Met Lance Stroll, die ook al twee keer in de punten reed dit jaar, staat het team van Racing Point er goed voor. Perez was zeer te spreken over de afgelopen race in Baku. 'Het zag er meteen al goed uit toen ik Verstappen inhaalde bij de start', sprak Pérez zich uit tegenover Formula 1. 'We hadden alleen helaas niet de snelheid om te vechten met de Red Bulls.' De focus lag vooral op de McLarens, een geduchte concurrent voor Racing Point. 'Het was niet makkelijk om ze voor te blijven', stelde Pérez.

Perez vliegt uit de startblokken

Giselle Zarur Maccise is verslaggeefster van de Formule 1 bij de Mexicaanse televisie. Met ruim 120.000 volgers op Twitter en ruim 90.000 volgers op Instagram is Maccise een gevestigde naam binnen de Mexicaanse Formule 1. F1Maximaal sprak met haar over de verrichtingen van Perez en Racing Point. 'Ik verwachtte, net als meer mensen, meer actie tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. Na een geweldige kwalificatie van Checo (Perez, red.) dacht ik dat hij kans maakte op een goed resultaat. Om uiteindelijk zesde en negende (Stroll, red.) te eindigen is een mooi resultaat voor het team.'

In de eerste bocht ging de Mexicaanse coureur al voorbij aan Max Verstappen. 'Ik dacht: dit wordt de beste race van het jaar! Ik kreeg er zin in, omdat Max een constante snelheid heeft laten zien in de vorige sessies en hij altijd moeilijk in te halen is. Ik weet dat Checo zich vertrouwt voelt op deze baan en de inhaalactie op Max was het bewijs van zijn gevoel.'

'Bedenk dan wat Pérez kan in een top-auto'

Perez laat al meerdere seizoenen in de koningsklasse van de autosport zien een uitstekend coureur te zijn, maar een stap hogerop bleef tot dusver uit. In 2013 reed Perez voor het toenmalige team van McLaren, maar de 29-jarige rijder kon dat seizoen de verwachtingen niet waarmaken; iets dat hem nog steeds achtervolgt.

'Ik geloof dat hij de kans verdient om in een topteam te racen. Hij heeft laten zien dat hij podiumplaatsen kan pakken en goede resultaten met een auto die eigenlijk alleen maar meedoet in het middenveld. Hij heeft dat gedaan in een Sauber en een Force India, bedenk dan maar wat hij kan in een top-auto.'

Maccise verwacht dan ook weinig problemen voor Perez als het aankomt op het verslaan van zijn nieuwe teamgenoot. 'Checo’s ervaring wordt de sleutel voor hem om de beste te blijven binnen het team.' Daarnaast heeft de presentatrice zo haar verwachtingen voor het team van Racing Point dit seizoen. 'Het gat tussen de teams zal heel klein blijven dit seizoen. De ontwikkelingen zullen strijdmiddelen geven om elke race mee te kunnen vechten.'

McLaren grote concurrent van Racing Point 

Het team van Racing Point staat er momenteel goed voor. Het seizoen is nog erg vroeg om een realistische voorspelling te maken, maar het lijkt er zeer sterk op dat het Britse team kan meestrijden voor de vierde plek als 'best of the rest'. 

Als Pérez zijn uitstekende reeks blijft voortzetten, zou het zomaar mogelijk kunnen zijn dat de 29-jarige coureur dit seizoen vlak achter of misschien zelfs net voor Pierre Gasly in de WK-stand eindigt. Teamgenoot Stroll staat er met een veertiende plek minder goed voor en heeft dus nog een flinke inhaalslag te maken tijdens de komende races. (Foto: Racing Point F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws