Like ons!
Symonds blij met voortgang 2021-reglementen: 'Waarden zijn beter dan verwacht'

Formule 1

Symonds blij met voortgang 2021-reglementen: 'Waarden zijn beter dan verwacht'

Volgens Pat Symonds loopt de ontwikkeling van de nieuwe technische reglementen die vanaf 2021 gaan gelden gesmeerd. De FIA is volgens de Brit nu bezig om het reglement, waarvoor de deadline nu in oktober is vastgesteld, waterdicht te maken.

'Het basisconcept staat en daar zijn we heel tevreden mee', citeert Auto, Motor und Sport Symonds. 'De waarden voor de volgende auto zijn beter dan we hadden verwacht.'

Vanaf 2021 doet een budgetcap mogelijk zijn intrede waarmee door een kleiner verschil in budget geprobeerd gaat worden het gat van de topteams richting de rest van het veld te verkleinen. Om dat laatste te bewerkstelligen, is echter meer van belang dan alleen het verschil in geld.

'Willen mazen in de wet dichten'

Om de spanning, en de veiligheid, te waarborgen moeten de nieuwe regels namelijk ook niet te veel speling bieden voor experimenten van de ingenieurs. Ook dat wordt volgens Symonds uitvoerig getest.

'We zijn nu in de fase aanbeland waarin we ons proberen te verplaatsen in de teamingenieurs', legt de voormalig technisch directeur uit. 'Zij hebben slechts één doel voor ogen: hun eigen auto zo snel mogelijk maken. Hoe het de auto’s achter hen vergaat, interesseert ze niet. Daarom proberen we ons een voorstelling te maken op wat voor manier de ingenieurs ons te slim af kunnen zijn. Deze mazen in de wet willen we dichten.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven