Wedstrijdleiding deelt geen straf uit na ongeluk tussen Stroll en Norris Formule 1

Wedstrijdleiding deelt geen straf uit na ongeluk tussen Stroll en Norris

Door Boy van der Leeden 13 mei 2019 | 12:23


De wedstrijdleiding van de Grand Prix van Spanje heeft het incident tussen Lance Stroll en Lando Norris afgedaan als een raceincident. Beide coureurs zullen niet vervolgd worden met een straf voor het moment dat voor de enige safety car zorgde tijdens de race van afgelopen zondag.

Op Motorsportweek.com is de volgende verklaring te lezen: ‘Norris probeerde Stroll te passeren via de buitenkant van Bocht 1, maar in de ogen van de wedstrijdleiding is die passeeractie niet voltooid aangezien Norris niet volledig naast Stroll zat. Norris was van mening dat hij voor Bocht 2 recht had op ruimte, terwijl Stroll verklaarde dat hij in Bocht 1 op de racelijn zat en Bocht 2 deze racelijn vervolgde. Hij verklaart dat hij zich op dat moment niet bewust was van de locatie van Norris.’

Het eindoordeel luidt daarom: ‘De wedstrijdleiding is van mening dat Norris zich terug had kunnen trekken voor de inhaalpoging voor Bocht 2, alsmede dat Stroll zich wellicht iets meer bewust had moeten zijn van de mogelijkheid dat Norris aan zijn binnenkant kon zitten.’ (Foto: McLaren Sport Media)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws