Like ons!
Formule 1 bevestigt terugkeer Nederlandse Grand Prix vanaf 2020

Formule 1

Formule 1 bevestigt terugkeer Nederlandse Grand Prix vanaf 2020

De Formule 1 keert in 2020 na 35 jaar terug naar Zandvoort, zo werd zojuist op een persconferentie bekend gemaakt. Liberty Media en het circuit in de badplaats zijn een contract van drie jaar overeengekomen.

Het is nog onduidelijk wanneer de Grand Prix precies gaat plaatsvinden. Heineken, autodealer Pon, bouwbedrijf VolkerWessels, Talpa, CM.com en Jumbo zijn de belangrijkste sponsoren van de race in Nederland. Aan het circuit moet het nodige aan zowel de faciliteiten als het circuit zelf worden aangepast.

Carey wilde nog een race in Europa

CEO Chase Carey benadrukt dat de kalender voor 2020 nog vorm moet krijgen. 'We hebben die nog niet helemaal af, maar we willen de race rond deze tijd in het jaar organiseren', zegt de Amerikaan op de persconferentie in de paddockclub van het circuit.

De commercieel directeur is enorm blij dat de Formule 1 terug naar Nederland komt. 'De eerste reden is dat hier een geweldige historie ligt. Er zijn hier geweldige races geweest en we zijn heel blij om hier te zijn. De passie en het enthousiasme hier in Nederland is de tweede reden waarom hier een Grand Prix moet plaatsvinden. Tot slot wilden we graag nog een Grand Prix in Europa erbij.'

Trotse Lammers weet dat het circuit moet worden aangepast

Er moet nog het nodige aan het circuit gebeuren voordat de race kan worden gereden. De start-finishlijn wordt verlegd en daarnaast worden de Gerlachbocht, Hugenholtabocht, de Hans Ernst-bocht en de Luyendyk-bocht aangepast. Ook zullen er ook drie pitboxen en twee hospitality-units worden gebouwd en zullen de pitboxen acht meter dieper naar achteren worden, aldus Lammers.

De woordvoerder van de race is erg blij dat de Formule 1 terug is in zijn woonplaats. 'Er komt absoluut een droom uit, het is waanzinnig', zegt Lammers. 'Als je me dit een jaar geleden had gevraagd, dan was ik ook een van de mensen die had gezegd dat dit bijna onmogelijk is. Het is waanzinnig en ik voel me natuurlijk heel trots als Zandvoorter.' (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven