Like ons!
Safety car hielp Verstappen; strategie Ferrari viel in het water

Formule 1

Safety car hielp Verstappen; strategie Ferrari viel in het water

Charles Leclerc kreeg tijdens zijn eerste pitstop tijdens de Grand Prix van Barcelona al de harde compounds. De 'one-stop strategy' was volgens Leclerc 'absoluut geen fout'. Leclerc reed voor teamgenoot Sebastian Vettel, maar na de pitstop kwam hij onder druk van de Duitser te staan.

Leclerc moest Vettel laten passeren, maar dat was geen ramp aangezien verwacht werd dat laatstgenoemde nog wel een pitstop nodig had. Vettel verdedigt de strategie van zijn team. 'Ik had veel dingen kunnen doen, dus het is moeilijk om te zeggen. Maar ik denk dat het juist was om te doen. Het is altijd goed om het te proberen, tenminste', aldus Leclerc tegenover RaceFans.net.

'Of ik ze achter me had kunnen houden, zullen we nooit weten'

Leclerc moest echter alsnog een pitstop maken, vanwege de safety car. Het deed zijn voorsprong op zijn concurrenten voor de derde plek als sneeuw voor de zon verdwijnen. Uiteindelijk pakte Max Verstappen van Red Bull de laatste podiumplaats. 'Uiteraard bracht de safety car onze strategie in het gedrang. Of ik ze achter me had kunnen houden, zullen we nooit weten. Barcelona is absoluut een heel moeilijk circuit om in te halen.' (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven