Like ons!
Barcelona blijft onderhandelen: 'Komst Nederlandse GP heeft geen invloed'

Formule 1

Barcelona blijft onderhandelen: 'Komst Nederlandse GP heeft geen invloed'

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat de Grand Prix van Spanje verdwijnt van de Formule 1-kalender. Althans, als we het Circuit de Barcelona-Catalunya en de promotors van de Spaanse Grote Prijs mogen geloven. Men zou nog altijd in onderhandeling zijn met de eigenaar van de koningsklasse en dus houdt men hoop op een plekje op de kalender van 2020.

Dinsdagochtend kwam het nieuws naar buiten dat de Formule 1 in 2020 ook neer zal strijken in Nederland. Mogelijk zou dat ten koste gaan van de Grand Prix van Spanje. Het circuit in Barcelona zou al jaren last hebben van financiële ongemakken en de nieuwe formaties in de Catalaanse regering biedt minder ruimte voor het organiseren van het jaarlijkse evenement. Omdat de Nederlandse Grand Prix in de eerste weken van mei zal gaan plaatsvinden was het rekensommetje al snel gemaakt: De Spaanse Grand Prix verdwijnt van de kalender.

Toch zijn de Spanjaarden zelf naar eigen zeggen nog altijd in de race voor een plekje op de kalender van volgend jaar. Het circuit sprak met onder andere F1Maximaal en daar kwamen hoopvolle kreten uit voort. 'Wij in Barcelona denken dat de komst van de Nederlandse Grand Prix geen invloed heeft op de toekomst van een raceweekend in Spanje', zegt het Circuit de Barcelona-Catalunya. 

Barcelona bereidt om eigen Grand Prix te verplaatsen

Zodoende zijn de onderhandelingen met Liberty Media en de Spanjaarden nog in volle gang. 'Wij denken dat onze onderhandelingen met Liberty door kunnen gaan zonder dat er iets gebeurd is, ondanks het nieuws van vanochtend over de race in Zandvoort. We hopen op een goede uitkomst en denken dus nog niet aan een vertrek van de kalender.'

Dat Barcelona dolgraag op de kalender wil blijven staat buiten kijf. De Catalanen zijn zelfs bereidt om hun Grand Prix op te schuiven, om zo in de kalender te passen. Liberty Media lijkt als eerste Europese bestemming in 2019 voor Zandvoort te kiezen en dus zal Barcelona dan moeten uitwijken, als het geen 'back-to-back' Grand Prix wordt. Naar verluidt zouden de organisatoren van de Spaanse Grand Prix de mogelijkheden onderzoeken om het evenement in juli of augustus te houden. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Maurits Kappetijn
maurits@f1maximaal.nl

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven