Ilott na crash tijdens Formule 1-debuut: 'Niet zoals ik wilde eindigen' Formule 1

Ilott na crash tijdens Formule 1-debuut: 'Niet zoals ik wilde eindigen'

Door Boy van der Leeden 15 mei 2019 | 08:55


Callum Ilott is zonder kleerscheuren van zijn crash tijdens de eerste testdag op het Spaanse Grand Prix-circuit van Barcelona afgekomen. De bolide van Alfa Romeo Racing liep wel behoorlijk wat schade op, maar de Italianen kunnen vandaag gewoon met Kimi Raikkonen in actie komen.

Formule 2-coureur Callum Ilott maakt onderdeel uit van het opleidingsprogramma van Scuderia Ferrari en mocht in deze hoedanigheid zijn debuut maken in een Formule 1-bolide voor het klantenteam van de rode renstal, Alfa Romeo. De prestaties van de Brit zaten constant in een opwaartse lijn totdat hij in bocht drie hard van het circuit af schoot en de C38-bolide compleet afschreef.

'Ik heb het gevoel dat ik het team teleurgesteld heb'

Na afloop blikte Ilott op de internetsite van Sauber terug op zijn testdag: ‘Ik baal er enorm van, voor mezelf en voor Alfa Romeo Racing, en uiteraard heb ik het gevoel dat ik het team teleurgesteld heb. Tot aan de crash gingen dingen best goed en ik genoot van het werk dat het voor het team deed.’

‘Het verschil tussen een Formule 2-wagen en een Formule 1-wagen is ongelooflijk wanneer het aankomt op snelheid en het niveau aan grip. Direct vanaf de start voelde ik me zeer comfortabel en ik kon langzaamaan een steeds betere prestatie neerzetten, maar toen verloor ik het in bocht drie – niet bepaald de manier waarop ik mijn eerste dag in een Formule 1-wagen wilde eindigen.’ (Foto: Alfa Romeo Racing)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws