Like ons!
Wolff reageert op vermoedelijke ontwerpfout Binotto: 'Kan een waarheid in zitten'

Formule 1

Wolff reageert op vermoedelijke ontwerpfout Binotto: 'Kan een waarheid in zitten'

Dat Scuderia Ferrari gedurende het raceseizoen behoorlijk achter blijft bij concurrent Mercedes kan een fout in het ontwerp van de SF90 zijn, zo gaf Ferrari-teammanager Mattia Binotto eerder deze week aan. Zijn collega bij Mercedes, Toto Wolff, vindt de gedachte van de Italiaan interessant.

Toen voor dit seizoen een nieuw pakket aan aerodynamische reglementen werd geïntroduceerd bleek tijdens de wintertests dat de teams twee manieren hadden gevonden om hiermee om te gaan. Nu Mercedes vijf races in het seizoen tot vijf maal toe een 1-2 overwinning heeft gepakt lijkt hun concept de beste oplossing te zijn geweest. Ferrari, dat voor het andere concept ging, moet daarentegen een behoorlijke inhaalslag maken. Dat Binotto daarom niet uitsluit dat zijn ontwerp voor de SF90 een verkeerde keuze is gebleken is een gedachtegang waar Wolff zich wel in interesseert.

'Absoluut een interessante gedachte'

‘Ik vind het absoluut een interessante gedachte, want als je kijkt wie er vooraan stond tijdens de wintertests dan verschilt dat enorm met degene die nu vooraan staat, of als je kijkt naar de gevechten in het middenveld. Het zijn twee verschillende aerodynamische concepten en misschien zit er een bepaalde waarheid in’, wordt Wolff gequote door Racefans.net. ‘In de Formule 1 is er echter nog nooit één juist antwoord geweest op een vraag, of een zilveren kogel die een goede of slechte prestatie verantwoord.’

‘In mijn ogen draait het om de ontwikkeling van de wagen en zorgen dat die ontwikkelingen sterk zijn. En we proberen echt ieder weekend om vanuit de fabriek een betere prestatie erin te krijgen; van hardware en software tot het echt begrijpen van de bolide, de afstelling en de banden.’ (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven