Teams kiezen massaal voor zachtst beschikbare band voor Grand Prix van Monaco Formule 1

Teams kiezen massaal voor zachtst beschikbare band voor Grand Prix van Monaco

Door Boy van der Leeden 15 mei 2019 | 11:37


Het volgende raceweekend wordt in de straten van het Monegaskische Monte Carlo verreden en de Formule 1-teams lijken eensgezind over de beste bandenkeuze voor het stratencircuit. Gemiddeld kiezen de teams bij tien van hun dertien beschikbare banden voor de zachtste band, de C5.

Bandenleverancier Pirelli heeft de drie zachtste componenten aan banden beschikbaar gesteld voor de Grand Prix van Monaco: de C3, de C4 en de C5. Doordat de bandenslijtage in de straten van Monaco bijzonder laag ligt en een één-pitstop-strategie ervoor zorgt dat er zo min mogelijk posities in de race worden verloren, lijkt de allerzachtste band de ideale keuze te zijn.

Red Bull en Ferrari gaan voor maximale aantal

De teams van Red Bull Racing en Scuderia Ferrari gaan voor de maximale keuze aan zachte banden; elf setjes zacht, een setje medium en een setje hard. Williams F1 en Racing Point kiezen voor negen setjes zacht, twee setjes medium en twee setjes hard en de rest van het veld stelt een totaal van tien setjes zachte banden beschikbaar voor hun coureurs.

De teams zijn verplicht ten minste een set banden van alle beschikbare componenten beschikbaar te stellen voor hun coureurs, al is het maar om te voldoen aan het bandenreglement om tenminste twee verschillende setjes banden te gebruiken tijdens de race. Regenbanden en Intermediate banden zijn te allen tijde beschikbaar mocht de situatie zich voordoen dat het gaat regenen. (Foto: F1Maximaal)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws