Olav Mol: 'Dat de sport naar Zandvoort terug zou komen had ik niet meer verwacht' Formule 1

Olav Mol: 'Dat de sport naar Zandvoort terug zou komen had ik niet meer verwacht'

Door Roy Bakker 15 mei 2019 | 11:40


Nu Zandvoort definitief zijn terugkeer naar de Formule 1 maakt spreken coureurs, teambazen en journalisten met name over de toekomstige race en de inhaalmogelijkheden. Olav Mol kijkt even nostalgisch terug op zijn ervaringen op het circuit in 1985.

Tegenover het AD vertelt Mol dat hij het vooral erg knap vindt dat Zandvoort de GP binnen heeft weten te slepen. 'Dat de sport hier nog eens terug zou komen, had ik al niet meer verwacht. Miami wilde een Grand Prix, de Formule 1 wilde zelf ook graag naar Noord-Amerika, Maleisië wil terug, Denemarken was in beeld. Dat ze het hier dan toch zonder grote overheidssteun vanuit Den Haag voor elkaar gebokst hebben, vind ik ontzettend knap.' 

'Hier liggen mijn roots'

Nostalgisch kijkt Mol terug op 1985. 'Het is heel bijzonder, hier liggen toch mijn roots. In 1985 tijdens de laatste Grand Prix was ik in Zandvoort nog een van de circuitsprekers. 23 jaar was ik, nog een broekie.' De Ziggo-commentator sluit af door te spreken van een groots feest. 'Een groot racefestival, meetellend om het wereldkampioenschap Formule 1. Mede mogelijk gemaakt door de populariteit van onze eigen Max Verstappen. Zijn fans hebben dat extra zetje geweest. Die tienduizenden fans op de tribune in Spa, in Oostenrijk, in Duitsland. Dat oranjeleger werd een niet te negeren factor voor de Formule 1- bazen.' (Foto: Ziggosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws