Gasly vermoedt probleem aan versnellingsbak voor uitvalbeurt tijdens testsessie Formule 1

Gasly vermoedt probleem aan versnellingsbak voor uitvalbeurt tijdens testsessie

Door Boy van der Leeden 15 mei 2019 | 12:32


Terwijl Max Verstappen thuis zat in Monaco en op Circuitpark Zandvoort de Grand Prix van Nederland werd aangekondigd kwam het team van Red Bull Racing gisteren op de eerste testdag in het Spaanse Barcelona in actie met Pierre Gasly. De Fransman was met 118 verreden ronden bijzonder productief, maar zorgde aan het eind van de sessie wel voor een rode vlag-situatie.

Gasly viel aan het eind van de sessie stil met zijn RB15 en zorgde daarmee voor een rode vlag. Even was men bang dat er een betrouwbaarheidsprobleem met de nieuwe Honda-motor zou zijn, maar Gasly zelf gokt in zijn evaluatie op de eerste testdag op een probleem aan de versnellingsbak.  

Ook Ticktum valt met RB15 stil tijdens testdag

‘Het was een drukke dag in de wagen en we hebben behoorlijk wat testonderdelen voorbij zijn komen’, laat Gasly in zijn evaluatie op de officiële internetsite van Red Bull Racing weten. ‘Het programma draaide helemaal om het bepalen van een richting voor de races die eraan komen en ook om iets meer prestatie uit ons pakket te persen. Zoals het er nu naar uit ziet hadden we aan het eind van de sessie een probleem met de transmissie waar nu naar gekeken wordt, maar we hebben nog altijd veel ronden verreden.’

Vandaag is het de beurt aan Dan Ticktum om namens Red Bull Racing in actie te komen tijdens de tweede testdag op het Spaanse Grand Prix-circuit van Barcelona. De Brit heeft de twijfelachtige eer om voor de eerste rode vlag te zorgen; even na het middaguur viel Ticktum stil in bocht tien en moest zijn RB15 schadeloos uit laten rollen. Wat het probleem is, is nog niet bekend. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws