Magnussen zet snelste rondetijd neer tijdens ochtendsessie in Barcelona Formule 1

Magnussen zet snelste rondetijd neer tijdens ochtendsessie in Barcelona

Door Tom Admiraal 15 mei 2019 | 13:50


De tijden zijn niet het belangrijkst tijdens de tweede testdag in Barcelona maar Magnussen wist zich de snelste rondetijd toe te eigenen in een testsessie die tweemaal, door Nikita Mazepin en Daniel Ticktum, stilgelegd werd. 

Kwart voor twaalf wapperde de rode vlag op het Circuit de Catalunya nadat Nikita Mazepin de controle over zijn Mercedes bocht 12 verloor. Met nog 90 seconden op de klok mocht de baan weer betreden worden maar weinig actie was het gevolg. Haas-coureur Magnussen wist uiteindelijk de snelste ronde neer te zetten op C3-banden van Pirelli, hij reed een 1:18:101. zijn tijd bleef 90 minuten lang bovenaan staan.

Nieuwe gezichten op de baan

Het waren vooral nieuwe gezichten op de baan, Antonio Fuoco bemachtigde voor Ferrari de op een na snelste ronde. Alexander Albon nam plaats in de Toro Rosso nadat daar gisteren door Kvyat in gereden werd, hij wist de derde plaats te bemachtigen. We zagen verder Nicholas Latifi, Oliver Turvey, Nick Yelloly en Jack Aitken achter het stuur plaatsnemen. Kimi Raikkonen reed net als Magnussen op de C3's. Hij wist de vierde tijd te bemachtigen in zijn Alfa Romeo en bleef op een halve seconde achterstand staan. Leclerc bemachtigde de vijfde positie gevolgd door Latifi. Mazepin wist de rode vlag tevoorschijn te halen nadat hij zijn auto verkeerd om op het circuit parkeerde. Het was de eerste keer dat de Rus in de Mercedes stapte. Ticktum moest zijn RB15 noodgewdongen in de pit parkeren nadat hij midden op het circuit tot stilstand kwam. (fotocredit: Haas F1 Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws