Mercedes speelde in winter geen verstoppertje: ‘We snapten het pas op dag zeven’ Formule 1

Mercedes speelde in winter geen verstoppertje: ‘We snapten het pas op dag zeven’

Door Boy van der Leeden 15 mei 2019 | 15:40


Ondanks dat het team van Mercedes tot dusver alle races van dit seizoen op één en twee finishten, presteerden ze gedurende de wintertests een stuk minder sterk. Lang ging de buitenwereld er van uit dat de Duitse renstal bewust minder sterk presteerde, zodat de concurrentie – en dan met name Scuderia Ferrari – niet kon zien welke ontwikkelingen wel en niet werkten.

In een terugblik op de Spaanse Grand Prix van afgelopen weekend op het Youtube-kanaal van Mercedes AMG F1 geeft sportief directeur Ron Meadows echter een andere verklaring. Volgens Meadows strooide Mercedes helemaal geen zand in de ogen van de concurrent, maar kwam het personeel er pas veels te laat achter hoe de W10 precies werkte. Volgens Meadows heeft het dan ook nooit aan de bolide gelegen.

‘In mijn ogen presteerden we slecht tijdens de tests omdat de engineers tijd nodig hadden om uit te vinden hoe ze hun werk moesten doen, terwijl de wagen wel al goed was’, geeft Meadows zijn visie. ‘Pas op dag zeven of acht, van de acht dagen totaal, kwamen ze daar achter. We zullen daar volgend jaar aan moeten werken, wellicht moeten we wat simulaties draaien voordat we op het circuit in actie komen.’

'Wolff kan niet aan de pitmuur zitten'

Een ander interessant gegeven dat uit de debrief van het afgelopen raceweekend kwam was een verklaring waarom teammanager Toto Wolff nooit aan de pitmuur zit, terwijl zijn collega’s bij andere teams dit altijd wel doen. Volgens Andrew Shovlin, hoofdengineer van het team, heeft dit te maken met bijgeloof van Wolff, die het team hiervan op de hoogte stelde op het moment hij bij het Formule 1-team kwam werken.

Shovlin laat weten: ‘Toen hij bij het team kwam maakte hij gelijk duidelijk dat, wat er ook gebeurde, hij nooit plaats moest nemen aan de pitmuur. Dus dat hebben we aangehouden. Het ging eigenlijk heel simpel, we hebben gewoon vijf zitjes neergezet. En hij kan nu dus nergens zitten, maar het is voor hem ook veiliger als hij in de garage blijft zitten.’ Meadows valt hem halverwege bij: ‘We hadden oorspronkelijk zes zitjes aan de muur, maar zodra hij bij het team kwam haalde ik een stoeltje weg.’


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws