Motorleverancier Honda verlegt aandacht naar opvoeren van motorvermogen Formule 1

Motorleverancier Honda verlegt aandacht naar opvoeren van motorvermogen

Door Boy van der Leeden 15 mei 2019 | 16:56


Tot dusver lag de aandacht bij motorleverancier Honda op zowel het vinden van meer pk in de motor als het vinden van betrouwbaarheid. Nu de motoren van Red Bull Racing en Scuderia Toro Rosso tot dusver betrouwbaar genoeg lijken maar qua kracht nog niet in de buurt komen van Mercedes en Ferrari lijkt de volgende stap een logische; de aandacht wordt iets meer gelegd ten faveure van de motorkracht.

De Formule 1-directeur van het project van Honda, Masashi Yamamoto, laat aan het Duitse Speedweek weten wat er van hen verwacht wordt: raceoverwinningen. Na een probleemvolle start als leverancier van McLaren komen ze nu behoorlijk in de buurt dankzij de sterke prestaties van Max Verstappen en het team van Red Bull. Winnen deed de Oostenrijkse renstal dit seizoen nog niet, maar volgens Yamamoto is het aan hen om die laatste stap te zetten: ‘Voor Honda is het altijd het doel om races te winnen.’

'We verkeren op dit moment in betere vorm dan Renault'

‘Honda weet hoe ze moeten winnen. Tot dusver hebben we ons gericht op de balans tussen paardenkracht en betrouwbaarheid. Ik denk dat we nu absoluut meer paardenkracht nodig hebben. Dus we moeten aan het werk blijven om onszelf te verbeteren’, gaat de Japanse Formule 1-directeur verder. ‘We moeten hard werken om de kracht te verbeteren, terwijl het hoge niveau aan betrouwbaarheid blijft. Dat vraagt om enorm veel werk aan ontwikkelingen, maar zonder dat zou het moeilijk zijn om dichterbij te komen.’

Mercedes is misschien nog niet in te halen en ook Ferrari presteert soms nog beter dan de Japanners, maar in vergelijking met het Franse Renault doet Honda het nu wel beter. Tijdens de races lijkt Honda ver voor te liggen op Renault, maar Yamamoto is minder overtuigd: ‘Dankzij de hulp van Red Bull en Toro Rosso verkeren we op dit moment in betere vorm dan Renault, maar ik denk dat we niet heel ver voor ze liggen.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Brakkie
16 May 2019 om 13:11

Prik er nou gewoon 50PK bij maar in het nieuws brengen dat je een vleugeltje met 3 mm hebt aangepast waardoor de auto in één klap in balans is gekomen.

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws