Red Bull met nieuwkomer Ticktum niet productief op tweede testdag in Barcelona Formule 1

Red Bull met nieuwkomer Ticktum niet productief op tweede testdag in Barcelona

Door Maurits Kappetijn 15 mei 2019 | 18:30


Woensdag werd de tweede en laatste in-season testdag in Barcelona verreden. De Formule 1-teams kregen op het Circuit de Barcelona-Catalunya de kans om hun bolides te testen en daarbij werden veelal 'rookies' ingezet. Nikita Mazepin was voor Mercedes het snelste van de dag.

De ochtend en middag in Barcelona stond vooral in het teken van het maken van veel rondes. De teams waren voornamelijk bezig om data te verzamelen voor Pirelli, maar vooral voor de ontwikkeling van hun eigen bolides. Daarbij leek Red Bull ietwat tegen te vallen. Het team van Max Verstappen, met cadet Daniel Ticktum in de auto, werkte slechts 79 ronden af.

Mercedes-rookie Mazepin maakt indruk

Mazepin was voor Mercedes het productiefst. De Formule 2-coureur legde in totaal 128 ronden af. Ook was hij de snelste van de dag, met een 1:15.775. Echter was Ferrari het team met de meeste ronden op woensdag. Charles Leclerc en nieuwkomer Antonio Fuoco reden bij elkaar 247 rondjes op het Spaanse asfalt.

Bekijk hier een overzicht met het aantal verreden ronden per team en de rondetijden van elke coureur. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws