Like ons!
Magnussen: 'Touché met Grosjean koste hem geen posities, dat was zijn eigen schuld'

Formule 1

Magnussen: 'Touché met Grosjean koste hem geen posities, dat was zijn eigen schuld'

In de slotfase van de GP van Spanje raakten Haas-teamgenoten Grosjean en Magnussen in een verhitte strijd met elkaar verwikkeld. Een touché leek ertoe leiden dat Grosjean enkele plaatsen lager finishte dan mogelijk was. Magnussen denkt dat dat wel meevalt.

Het tweetal kreeg van teambaas Gunther Steiner zelf te horen dat ze zich na de race bij hem mochten verantwoorden nadat ze eerder gemaand waren het rustig aan te doen. Grosjean verloor na de strijd met zijn teamgenoot een plek aan Carlos Sainz waarna hij naar de tiende positie zakte. 'Uiteindelijk is er niets gebeurd tussen ons. Ik behaalde P7 en ontving zes punten, hij heeft één punt. Hij had de pace maar kwam gewoon niet hoger', citeert Racefans.net uit de mond van Magnussen. 

Contact na de safety car

'De reden dat hij niet meer punten scoorden kwam niet door mij. Hij raakte van de baan, kwam achter mij terug en verloor toen posities aan anderen. Het is dus niet zo dat ik hem van de baan duwde. Dankzij mij verloor hij de posities niet', concloudeert de Deense coureur. 'We vochten hard maar het zag er harder uit dan dat het was. Dat komt omdat we contact maakten tijdens de herstart na de safety car. Dat deed hij (Grosjean, red.) vast niet expres. Hij schatte het verkeerd in maar er gebeurt nu eenmaal een hoop rond een safety car.' Steiner sprak eerder van geluk: 'We hadden beide wagens kunnen verliezen.'(Foto: Haas F1 Media)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven