Like ons!
Krijgt Marokko na een E-Prix volgend jaar ook een Grand Prix?

Formule 1

Krijgt Marokko na een E-Prix volgend jaar ook een Grand Prix?

Afrika is het enige bewoonde continent waar momenteel geen Grand Prix georganiseerd wordt. Wel doet de Formule E Marrakech aan. Dat roept blijkbaar vraag op naar een eigen GP. 

'We racen op vijf continenten en het laatste bewoonde continent waar we nog niet racen is Afrika.' aldus Formule 1's commercial director Sean Bratches op de Sport Industry Club in Londen. 'We zijn benaderd door Marokko en Marrakech met de vraag of we daar een GP kunnen organiseren. Er is een hoge mate van interesse.'

Zuid-Afrika

'De Formule 1 reed eerder in Zuid-Afrika, er is een historisch circuit in Kyalami, maar mij is deelgenomen dat we door de politieke omstandigheden daar niet verder zijn gegaan. Op de korte termijn zoeken we naar mogelijkheden om hier weer te gaan racen. Het is belangrijk om ook een race in Afrika te hebben.' In 1993 werd de laatste race op het Afrikaanse continent verreden. Nu Vietnam en Nederland aan de F1-kalender van 2020 zijn toegevoegd is de vraag of er nog wel ruimte is voor een Afrikaanse GP. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven