Like ons!
Doornbos verwacht veel van aanpassingen in Zandvoort door komst Formule 1

Formule 1

Doornbos verwacht veel van aanpassingen in Zandvoort door komst Formule 1

Robert Doornbos denkt dat de aanpassing in de Arie Luyendyk-bocht zeker de actie op Circuit Zandvoort kunnen verhogen wanneer de Formule 1 er volgend jaar neerstrijkt. In die bocht wil men het circuit wat meer komvormig maken zodat de coureurs harder het lange rechte stuk op komen.

'Die banking in die laatste, Arie Luyendyk-bocht vind ik wel een hele goede. Zoals hij nu is, is hij al vol gas met een Formule 1-auto', zegt hij tegen Motorsport.com. 'Ze willen dat er wordt ingehaald natuurlijk en door die banking leun je meer naar het asfalt, kan je je DRS waarschijnlijk sneller openzetten en krijg je een groter snelheidsverschil op start/finish en krijg je actie in de eerste bocht.'

'Wie weet staat Max op het podium in 2020'

Max Verstappen krijgt volgend jaar een thuisrace en zal gebrand zijn op een goed resultaat in de duinen, die vol zullen zitten met fans in het oranje. Momenteel lijkt een derde plaats het maximaal haalbare voor de Nederlander, maar een podiumplaats in Zandvoort zal de Nederlander ongetwijfeld geweldig vinden.

Doornbos denkt dat Verstappen met zijn Red Bull Honda, wanneer de motorleverancier grote stappen heeft gezet, best weleens hoge ogen zou kunnen gooien in zijn thuisrace. 'We weten ook nog niet de exacte datum wanneer de Grand Prix is. Zoals Chase Carey aangaf zou dat voor Monaco zijn, dus aan het begin van het Europese kampioenschap. Hoe lekker zou het zijn als Max dat begint met een podium, voor het moraal en voor het team? Wie weet staat hij hier in 2020 ook wel op het podium.' (Foto: Instagram Robert Doornbos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven