Like ons!
Update | Schumacher mag kampioensauto vader besturen tijdens GP-weekend in Duitsland

Formule 1

Update | Schumacher mag kampioensauto vader besturen tijdens GP-weekend in Duitsland

Het is nog maar de vraag of het circuit van Hockenheim ook volgend jaar op de Formule 1-kalender staat. Het Duitse circuit heeft een aflopend contract en ieder jaar dalen de verkoopcijfers voor het raceweekend. Toch denkt het bestuur van de baan dat er een toekomst is voor de Duitse Grand Prix, waarbij een bekende coureur mogelijk een belangrijke rol zal gaan vervullen.

In gesprek met Motorsport.com vertelt de directeur van Hockenheim, Georg Seiler, dat het van groot belang is om het contract met de FOM te verlengen, in plaats van enkele jaren te wachten. 'Het probleem is dat als we besluiten te wachten en niet verlengen, het een nog moeilijkere zaak wordt. Als je nu niet verlengt, wordt het halen van een Grand Prix in de toekomst lastiger, omdat steeds meer landen een race willen organiseren. De prijs stijgt dus.'

Hockenheim zet 'joker' Schumacher in

Dus is het, ondanks het feit dat ook dit jaar de kaartverkoop tegenvalt, zaak om het contract te verlengen. Daarvoor is er meer geld en dus verkochte kaartjes nodig. Gelukkig heeft men daar wel een oplossing voor. 'We hebben natuurlijk Mick Schumacher. We zijn op dit moment aan het kijken hoe we hem in het raceweekend kunnen stoppen. Omdat de Formule 2 zelf niet rijdt, hopen we een demonstratie in te plannen met Mick. Zo komen er hopelijk meer mensen naar het evenement.' (Foto: Ferrari F1 Team)

Update 13:30u (30 juni 2019) - Schumacher mag kampioensauto vader besturen tijdens GP-weekend in Duitsland

Mick Schumacher mag in juli tijdens de Grand Prix van Duitsland een stukje rijden in de Ferrari F2004, de auto waarin zijn vader zijn zevende wereldtitel behaalde. De 20-jarige zoon van de recordkampioen zal op zaterdag en zondag een demonstratie verzorgen op de Hockenheimring.

'Ik denk dat het fantastisch wordt om met deze auto in Hockenheim te rijden', citeert RaceFans Schumacher junior. 'De laatste keer dat ik op dit circuit was, vierde ik mijn Formule 3-titel. Nu mag ik er één van de krachtigste auto’s in de geschiedenis van de Formule 1 besturen. Daar krijg ik een grijns van op mijn gezicht.'

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven