Like ons!
Overzicht tijden Grand Prix van Monaco 2019

Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Monaco 2019

Komend weekend wordt de Grand Prix van Monaco verreden. Op het stratencircuit hoopt Mercedes haar zesde achtereenvolgende overwinning van het seizoen te pakken. Max Verstappen hoopt met Red Bull Racing mee te strijden om de overwinning, al is Mercedes de favoriet volgens de Oostenrijkse formatie.

Ondertussen is Ferrari het team dat momenteel misschien nog wel het meest teleurstelt in de Formule 1. De rode renstal uit Maranello begon het jaar voortvarend door overduidelijk de snelste te zijn bij de wintertests, maar in de weken die daarna volgden, wist Ferrari het (kortstondige) succes niet door te zetten.

Verstappen zal hopen om van de 'Monaco-vloek' af te komen. De Nederlander reed al vier keer eerder een Grand Prix-weekend in Monaco, maar hoger dan een vijfde plaats finishte hij nog niet. De Nederlander noteerde twee keer een DNF en werd een keer vijfde en negende.

Grand Prix van Monaco in 2018

De Grand Prix van vorig jaar liep voor Max Verstappen uit op een teleurstelling. De 21-jarige Limburger crashte in de laatste vrije training, miste de kwalificatie en kwam daardoor in de race niet verder dan een negende plaats. Daniel Ricciardo, toen nog uitkomend voor Red Bull, won ondanks problemen met de Renault-motor. Hij hield Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en de Finnen Kimi Raikkonen en Valtteri Bottas van zich af.

Tijdsverschil Nederland en Monaco

Tussen Nederland en Monaco bestaat geen tijdsverschil. Voor de Grand Prix in het prinsendom zien we dan ook de gebruikelijke tijden terug in het programma. Wat wel vermeld moet worden is dat de eerste dag van het GP-weekend op de donderdag begint. Normaal gesproken is dit altijd op vrijdag, maar in Monaco worden de eerste twee vrije trainingen al jaren op de donderdag verreden. Hierdoor schuift de persconferentie op naar woensdag. (Foto: Getty Images / Red Bull Content Pool)

Overzicht tijden Grand Prix van Monaco

Donderdag 23 mei:

Eerste vrije training
11:00-12:30 uur Nederlandse tijd

Tweede vrije training
15:00-16:30 uur Nederlandse tijd

Zaterdag 25 mei:

Derde vrije training
12:00-13:00 uur Nederlandse tijd

Kwalificatie
15:00-16:00 uur Nederlandse tijd

Zondag 26 mei:

Race
15:10 uur Nederlandse tijd

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven