Like ons!
Verstappen minder te zien bij Nederlandse GP: 'Ga niet zoveel doen als Ricciardo'

Formule 1

Verstappen minder te zien bij Nederlandse GP: 'Ga niet zoveel doen als Ricciardo'

Max Verstappen was afgelopen weekend veelvuldig in de buurt van zijn fans te vinden tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort, maar als volgend jaar de Nederlandse Grand Prix gaat plaatsvinden, zal dat anders zijn. De Red Bull Racing-coureur geeft aan dat hij zich tijdens zijn thuisrace meer zal terugtrekken dan bijvoorbeeld Daniel Ricciardo altijd doet in Melbourne.

‘Ik zal natuurlijk niet zoveel doen als hij dat doet', reageert Verstappen bij de NOS. 'Dat vond ik sowieso veel, toen hij nog mijn teamgenoot was. Ik denk dat we dat allemaal wel goed gaan begeleiden, uiteindelijk draait het ook om de prestaties op zondag. Deze dagen (Jumbo Racedagen, red.) zijn beter om dichterbij de fans te komen.'

'In Monaco rijdt ook iedereen met de handrem erop'

De 21-jarige Limburger heeft geen boodschap aan de kritiek die er is op het 'smalle' Zandvoort. 'Er zijn meerdere circuits waar inhalen niet mogelijk is. In Monaco kan het ook niet. Als je een foutje maakt hang je ook hier in de muur. Voor mij zit daar geen verschil in. De race in Monaco is ook niet veel aan, want daar rijdt iedereen met de handrem erop. Als blijkt dat je hier niet kan inhalen, gaan we wel genieten van de kwalificatie', knipoogt Verstappen.

Ook teamgenoot Pierre Gasly verschijnt nog even kort voor de camera. ‘Dit gaat echt te gek worden. Je ziet de passie bij de Nederlandse fans en bij Max Verstappen. Sinds hij in de Formule 1 reed, zijn de tribunes oranje gekleurd. Ik denk dat het een fantastische evenement wordt voor alle mensen hier.' (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven