Like ons!
Waarom Red Bull zich zorgen moeten maken om Mercedes in Monaco

Formule 1

Waarom Red Bull zich zorgen moeten maken om Mercedes in Monaco

In de afgelopen jaren werd Monaco gezien als een van de circuits waarop de dominatie van Mercedes op de proef gesteld kon worden. Vorig jaar troefde Daniel Ricciardo de Duitse renstal af, Max Verstappen zal dit jaar af willen rekenen met Mercedes op het stratencircuit.

Dit jaar zijn de meningen over Mercedes in het vorstendom onverdeeld: Ze zijn favoriet. Niet alleen omdat Mercedes de sterkste bolide heeft weten te produceren, maar ook vanwege sectortijden in Barcelona.

De snelheid van de auto's in bocht tien op het Circuit de Catalunya-Barcelona geeft doorgaans duidelijk aan hoe goed de teams uit de verf zullen komen in Monaco, de bocht is vergelijkbaar met enkele bochten in Monaco. 

Mercedes heeft vergeleken met vorig jaar, maar liefst 0.441s weten te winnen in de sector waar bocht tien in ligt. Red Bull moest 0.163s toegeven op de tijd van vorig jaar volgens Motorsport.com. Ferrari verliest zelfs 0.314s in de derde sector vergeleken met de tijd van vorig jaar. 

Horner ziet Mercedes groeien, Red Bull doet een stap terug

Op de vraag of dit aan de ontwikkeling van Mercedes lag, of een verslechtering van de prestaties van Red Bull, had Horner een concreet antwoord: 'Ik denk een combinatie van beide.'

'Mercedes heeft veel tijd weten te winnen in dat deel van het circuit en ik denk dat wij nog niet optimaal omgaan met de banden en de nieuwe regelgeving', concludeert de Brit. (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven