Onenigheid over nieuwe regels: 'Een schande als alles er hetzelfde uitziet' Formule 1

Onenigheid over nieuwe regels: 'Een schande als alles er hetzelfde uitziet'

Door Glenn van der Straten 20 mei 2019 | 15:26


Veel teams kunnen het niet met elkaar eens over worden over nieuwe regels, die in 2021 ingevoerd moeten worden. Met name over de standaardonderdelen. Toro Rosso wil er bijvoorbeeld heel veel, terwijl Haas er zo min mogelijk wil. Ferrari vreest voor het DNA van de Formule 1-sport.

Een deel van de nieuwe Formule 1-voorschriften is de enorme uitbreiding van standaardonderdelen. Als het gaat om de wens van FIA en van het F1-management, dan wordt er vanaf 2021 een hele waslijst aan onderdelen onder de standaardonderdelen geschaard. Het gaat hierbij om de versnellingsbakken, remklauwen, remschijven, remblokken, stuurkolom, velgen, Halo, botslichamen zijwaarts en lateraal, assen, wielmoeren, aandrijfassen, rem- en gaspedaal, DRS-mechanisme, ingewanden van de brandstoftank en de pitstopapparatuur zoals vijzels, galgen en slagmoersleutel.

'Het zou een schande zijn als alles er hetzelfde uitziet'

Dit moet zorgen voor een besparing van minstens tien miljoen euro. Toch is niet iedereen voor dit plan, bijvoorbeeld Ferrari-teambaas Mattia Binotto. Hij vreest voor het DNA van de Formule 1 en hoopt in ieder geval niet dat de velgen standaardonderdelen worden, vertelt hij aan Auto, Motor und Sport. 'Het zou om esthetische redenen een schande zijn, als alles er hetzelfde uitziet.' Toro Rosso-teambaas Franz Tost houdt er een andere mening op na. 'Niemand interesseert het wat voor remmen en velgen we op de auto hebben zitten.'

Er zijn ook kleine teams, zoals Haas en Racing Point, die het allemaal niet zien zitten. Racing Point gelooft dat je bepaalde onderdelen goedkoper kan bouwen, in plaats van het te kopen van een leverancier die er geld mee moet verdienen. Haas denkt dat de grote teams er uiteindelijk meer geld mee verkrijgen. En dat verandert niks aan de huidige status in de sport. (Foto: Ferrari F1 Media)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Shrek
20 May 2019 om 18:01

Hij zal gelijk hebben.
Alleen wordt het DNA van de F1 behoorlijk door de tijd achterhaald.
Met de saaiheid door de budgetverschillen (Ferrari 5X kampioen, RedBull daarna 4 X, Mercedes daarna 5 X and still counting) blijft alleen de show en de kruimels over. Jaar na jaar na jaar.

Mij interesseert idd niet wat voor koppeling of radiator zo'n auto heeft. Mooie gevechten tussen de beste coureurs interesseren me echter wel.
En inderdaad, de Formule E is nu vaak al veel spannender en dus veel leuker!!

Lekker hakken in het zand dus Ferrari, want uw belang is de straatauto verkoop en die is (nog) niet gediend van elektrische aandrijving.
Zou het nadelig zijn voor Ferrari wanneer er nog wat teams failliet gaan? Hmm, hun prijzengeld (nu al het hoogste bedrag) zal stijgen. Tja....

Reageer


Meer nieuws

Indeleiderstrui.nl

Meer wielernieuws