Like ons!
Surer fileert Abiteboul: 'Hij is geen racer, trek zijn kwaliteiten in twijfel'

Formule 1

Surer fileert Abiteboul: 'Hij is geen racer, trek zijn kwaliteiten in twijfel'

Marc Surer is allerminst onder de indruk van de prestaties van het fabrieksteam van Renault in 2019. Dat zegt de voormalig Formule 1-coureur in de podcast 'Starting Grid' bij MeinSportPodcast.de. Vooral de Franse teambaas Cyril Abiteboul krijgt het zwaar te verduren.

'Op dit moment lijkt het wel alsof ze ineens helemaal verdwenen zijn', steekt Surer pittig van wal. 'Ik heb het idee dat ze werkelijk geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Bij het chassis krijg je het gevoel alsof ze de auto compleet niet begrijpen.'

De prestaties van Renault liegen er niet om. De renstal uit Viry pakte dit jaar slechts twaalf punten en staat daarmee op een teleurstellende achtste plek in het constructeurskampioenschap.

Abiteboul maakt weinig indruk

Dit alles is volgens Surer de schuld van voornamelijk één persoon; teamchef Abiteboul. 'Hij is iemand die ook computers of auto's had kunnen verkopen, hij is geen racer voor mij. Je zou zijn kwaliteiten in twijfel moeten trekken', sluit de 67-jarige Zwitser zijn relaas af. (Foto: Renault Sport Media)

 

1 reacties

  1. bullfrog

    bullfrog

    21 May 2019 om 09:29

    ik mag die Surer wel , Precies wat ik al jaren zeg. Abiteboul is slecht voor Renault

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven