Like ons!
Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda (70) overleden

Formule 1

Drievoudig wereldkampioen Niki Lauda (70) overleden

Niki Lauda, drievoudig wereldkampioen Formule 1, is afgelopen nacht op 70-jarige leeftijd overleden. De familie van de racelegende heeft dat via het Duitse persbureau DPA aan media medegedeeld.

De Oostenrijker kampte al langer met gezondheidsproblemen. Afgelopen zomer onderging hij een longtransplantatie, waarna ook zijn nieren niet goed bleken te functioneren. De oud-coureur lag ook een tijdje op de intensive care omdat hij geveld werd door een zware griep.

Crash op de Nordschleife

Lauda werd in 1975, 1977 en 1984 wereldkampioen bij achtereenvolgens Ferrari en McLaren. In totaal won hij 25 races en startte hij 24 maal van poleposition. In 1976 miste hij het kampioenschap op één punt nadat hij in de laatste Grand Prix in Japan opgaf vanwege de slechte weersomstandigheden.

Eerder dat seizoen crashte Lauda zwaar op de oude Nürburgring. Er werd gevreesd voor zijn leven, maar ondanks de ernstige brandwonden zat hij zes weken later weer in de auto tijdens de Grand Prix van Italië.

Adviseur bij Mercedes

Sinds september 2012 was Lauda adviseur bij het Formule 1-team van Mercedes. Teambaas Toto Wolff gaf onlangs nog aan dat het beter ging met zijn vriend, ondanks dat hij al zo lang aan het revalideren was in Zwitserland. (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven