Like ons!
Hamilton blikt vooruit op Monaco: ‘Ik heb daar elk jaar moeite’

Formule 1

Hamilton blikt vooruit op Monaco: ‘Ik heb daar elk jaar moeite’

Lewis Hamilton won de Grand Prix van Monaco tweemaal, in 2008 en in 2016. Toch beschouwt de Brit de race in het prinsendom als een moeizame. Desondanks is Mercedes gewoon de favoriet komend weekend, aangezien zij in de eerste vijf races een één-tweetje produceerden.

Mercedes heeft een net wat langere auto dan de anderen, en dat is volgens Hamilton een nadeel in Monaco. 'De net wat langere auto maakt het lastig voor ons. We hebben nog steeds de langste auto op de krapste circuits. We hebben er een paar moeilijke jaren gekend. Eén jaar was de auto echt verschrikkelijk. Gelukkig scoorde Valtteri Bottas nog veel punten, maar de wagen was echt heel moeilijk te berijden. Ik denk dat we de auto nu beter kennen en we begrijpen de banden beter. Dit jaar moeten we dus sterker zijn.'

'Ik ben er snel, maar ook wisselvallig'

Hamilton hoopt uiteraard in Monte Carlo, zijn woonplaats, zijn derde titel te boeken. 'Het is een race waar ik niet veel gewonnen heb en ik heb er elk jaar moeite. Ik ben er snel, maar ook wisselvallig. Ik hoop dat het nu goed gaat, want het is een geweldig circuit om te winnen.' (Foto: Mercedes AMG F1)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven